ACTUALITATE 16 martie 2023

S-a dat startul lucrărilor la „creșa viitorului” din Târgu Secuiesc

de Daniela Luca | 1263 vizualizări

Cseke Attila: „Noi ne-am dori foarte mult ca noul an școlar să îl putem începe aici”

O ceremonie specială, în care s-a pus „piatra de temelie” a celei mai noi creșe din oraș, a avut loc marți seara, la Târgu Secuiesc, în curtea Liceului „Gábor Áron”. Alături de autoritățile locale, la evenimentul care marchează începutul lucrărilor au participat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, și președintele Companiei Naționale de Investiții, Manuela Irina Pătrășcoiu. Constructorul a dat asigurări că noua clădire, prietenoasă cu mediul, se va finaliza în luna august. 

În total, 40 de copii ar putea să frecventeze din toamnă noua creșă. Valoarea finanțării se ridică la aproape 12 milioane de lei, bani din fonduri europene, obținuți prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Lucrările au început deja în cursul acestei săptămâni. 

„Avem materialele deja livrate. De exemplu, tot oțelul beton este livrat deja astăzi pe șantier. (...) Sunt proiecte deosebit de frumoase, deosebit de utile, deosebit de apreciate de comunitatea locală, după feedback-ul pe care l-a avut la Fălticeni. Suntem pregătiți să demarăm lucrarea și să o executăm”, a spus Elisei Bidu, asociatul firmei din Botoșani care va construi creșa, Simion Tehnoconstruct. 

Construirea noii investiții este inclusă în Programul guvernamental de construire de creșe „Sfânta Ana”, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Prima creșă din acest program a fost inaugurată la Fălticeni, județul Suceava, după doar patru luni de lucrări. 

„La Fălticeni am avut o provocare și la Târgu Secuiesc am spus că facem o provocare. La Fălticeni provocarea era că în august am început și terminăm de Crăciun. Aceea era o creșă puțin mai mare, iar asta este mai mică. Noi ne-am dori foarte mult ca noul an școlar să îl putem începe aici. Asta ar însemna ca la mijlocul lunii august să fie gata”, a spus, în cadrul ceremoniei în care s-a pus „piatra de temelie” a investiției, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila. 

Creșa va dispune de patru dormitoare complet mobilate, săli de joacă dotate cu mobilier și jucării, cabinet medical și spălătorie echipate, grupuri sanitare, sistem de ventilare pentru introducerea aerului proaspăt, încălzire în pardoseală și instalație de panouri solare. 

„Cred că este în interesul și al dumneavoastră și al nostru să se termine cât mai repede investiția. Am văzut un filmuleț de la creșa din Fălticeni și am crezut că nu este adevărat, pentru că așa ceva încă nu am văzut în România. Sper să avem de aici încolo și mai mulți copii și acesta să fie un motiv în plus pentru familiile tinere”, a spus primarul municipiului Târgu Secuiesc, Bokor Tibor. 

Tot marți a fost semnat contractul de execuție pentru o altă investiție importantă care se va realiza în oraș. Este vorba despre bazinul de înot multifuncțional. Finanțarea celor două obiective de investiții, în valoare de aproximativ 120 de milioane de lei, este asigurată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.