ACTUALITATE 25 iulie 2016

S-a dat startul înscrierilor pentru Maratonul Secuiesc 2016

de Iulia Drăghici - Taraș | 355 vizualizări

Premii în valoare totală de 5.000 de lei

Înscrierile pentru a XV-a ediţie a „Maratonului Secuiesc” de la Miercurea Ciuc, care va avea loc în 7 august, sunt în plină desfăşurare. Sportivii amatori şi nonamatori care împlinesc vârsta de 14 ani până la data de 1 august 2016 şi care recunosc regulamentul de concurs, pot să se înscrie la competiţie prin completarea unui talon.

Acesta se găseşte şi pe site-ul D.J.S.T. Harghita, la adresa www.dsjhr.ro sau la adresa Primăriei Miercurea Ciuc, pe site-ul www.szereda.ro şi trebuie transmis la Comisia de organizare a concursului până la 5 august 2016, personal sau prin fax., la nr. 0266371772 sau la 0266371278, până la ora 12,00.

Traseul maratonului are o lungime totală de 42,2 kilometri şi cuprinde localităţile Miercurea Ciuc – Sâncrăieni – Sântimbru – Sânsimion – Vrabia – Tuşnad. „Sosirea participanților se va face în Miercurea Ciuc, Piaţa Cetăţii (în acelaşi loc cu startul probei individuale şi a probei de ştafetă). La înscriere, participanții vor plăti o taxă de participare în valoare de 10 lei/persoană la individual, și 40 lei/ștafete, cu excepția ştafetelor U 18, care vor plăti 20 lei/ștafeta”, arată regulamentul concursului.

În plus, 30 de arbitri, împărțiți pe cinci posturi, vor supraveghea buna desfăşurare a evenimentului. Evenimentul sportiv se desfăşoară pe două probe de concurs: ştafetă şi individual. Startul concursului are loc la ora 9,00 din zona centrală a municipiului Miercurea Ciuc, Piaţa Cetăţii, startul fiind comun atât probei individuale cât şi probei de ştafetă.

Premiile sunt în valoare totală de 5.000 de lei. La proba de individual sunt premiate în bani primele şase locuri: locul I - 1.000 lei; locul II - 700 lei; locul III - 500 lei; locul IV - 300 lei, locul V - 200 lei; locul VI - 100 lei. La ştafetă vor fi doar trei premii: locul I - 1.000 lei; locul II - 700 lei; locul III - 500 lei.

Festivitatea de premiere va avea loc la ora 15,00 pe scena Cetăţii Mikó din Miercurea Ciuc, aproape de locul de sosire.

Scopul evenimentului este „popularizarea alergării pe şosea, cuprinderea unui număr cât mai mare de cetăţeni, într-o acţiune organizată şi asigurarea posibilităţii de a participa într-o competiţie sportivă deschisă tuturor categoriilor de vârstă. Acţiunea se desfăşoară în cadrul Zilelor Municipiului Miercurea Ciuc”, potrivit organizatorilor.

Maratonul Secuiesc este organizat de Consiliul Local al Municipiului Miercurea Ciuc, Primăria Miercurea Ciuc, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Harghita, Asociaţia Siculus Alpin Club Miercurea Ciuc şi Clubul Sportiv Municipal Miercurea Ciuc.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.