ACTUALITATE 15 octombrie 2020

RO-Alert: peste 2/1000 incidența de răspândire COVID la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1567 vizualizări

Managerul SJU Covasna spune că respectarea regulilor este o chestiune de responsabilitate civică

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihai Viteazul” al județului Covasna a transmis miercuri la prânz o notificare Ro-Alert în municipiul Sfântu Gheorghe, pe fondul creșterii ratei de incidență COVID-19 la peste 2 la mia de locuitori în reședința de județ. Apelul autorităților este un îndemn la responsabilitate civică.    

ATENȚIE!!! În mun. Sfântu Gheorghe nivelul de răspândire a noului coronavirus (SARS-COV-2) este unul ridicat, peste 2 la o mie de locuitori”. RESPECTAȚI măsurile sanitare pentru a nu vă pune viața în pericol, a dvs. și a celor din jur. Purtați corect MASCA, acoperind nasul și gura. Păstrați DISTANȚA și evitați zonele aglomerate. Mențineți IGIENA MÂINILOR, evitați contactul cu suprafețele comune și DEZINFECTAȚI-VĂ după fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat. Încurajați-i și pe cei din apropierea dvs. să respecte cu strictețe regulile!”, arată mesajul care a ajuns miercuri pe telefoanele locuitorilor municipiului Sfântu Gheorghe. 

Managerul SJU Covasna: respectarea regulilor, o chestiune de responsabilitate civică

La nivel județean, incidența cazurilor COVID-19 era miercuri la 1,27/1000 locuitori.

În aceeași zi, într-o videoconferință de presă, managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe, András-Nagy Róbert a spus că regulile simple transmise de autorități sunt extrem de importante și pot face diferența în viitorul apropiat. În același timp este și o chestiune de respect față de ceilalți și de responsabilitate civică. 

Depinde de noi, de fiecare, dacă ne comportăm în mod responsabil și dacă avem grijă de sănătatea noastră și a altora. (...) Sunt niște reguli stabilite prin dispoziții legale care ne obligă la purtarea de măști. (...) Trebuie să purtăm mască, trebuie să ne dezinfectăm, trebuie să ne spălăm pe mâini, trebuie să avem grijă de facem. Mai ales în această perioadă. Vedeți că la nivel de țară cazurile au sărit de 4.000. (...) Nu vreau să sperii pe nimeni, dar trebuie să avem grijă. Știm foarte, foarte puține despre virusul acesta, ce mecanisme are și cum funcționează. Ministrul Sănătății a spus că „lupta aceasta se câștigă în pre-spital”. Îi dau totală dreptate. Virusul există între noi în momentul de față. Deocamdată trebuie să ne ferim”, a spus András-Nagy Róbert, care a continuat: „Este și o chestiune de responsabilitate civică și nu este legată de convingerea dacă există virus sau nu există. Despre asta se poate discuta cu medici, cine vrea să știe mai multe. Dar, unu, sunt niște reguli, doi, dacă nu respect regulile pot să fac îmi fac rău în primul rând mie și în al doilea rând celor din jurul meu. (...) Dacă eu am dorința ca drepturile mele să fie respectate, drepturile de cetățean, atunci și eu trebuie să am grijă ca cel care are această pretenție față de mine să îmi respecte drepturile. Trebuie să fie un echilibru. (...) Refuzul de a purta mască, de a respecta regulile, are niște consecințe la care nu se gândește cel care spune „nu”. Motivele nici nu mai contează. Că nu crede  în virus, că nu crede în politicianul care zice, că nu crede – motivele chiar nu au relevanță pentru că efectele dominoului sunt multe”, a punctat managerul. 

András-Nagy Róbert a spus și că din observațiile proprii nu exclude posibilitatea ca Sfântu Gheorghe să ajungă în perioada următoare la o rată a îmbolnăvirilor de peste 3/1000, fapt care ar aduce o nouă serie de măsuri și obligații pentru locuitorii orașului. 

Acesta a vorbit și despre necesitatea întăririi sistemului imunitar printr-un stil de viață sănătos, care va ajuta ca trecerea prin boală, dacă va fi cazul, să fie mai ușoară. 

La nivel național, miercuri au fost raportate cele mai multe cazuri până în prezent, adică 4.016. Dintre acestea, 23 au fost la nivelul județului Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.