ACTUALITATE 13 noiembrie 2020

Rezultatul autopsiei în cazul pacientului decedat la SJU Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 21409 vizualizări

Autopsia Serviciului de Medicină Legală făcută la pacientul în vârstă de 79 de ani al cărui deces a fost mediatizat săptămâna trecută a arătat că nu leziunile suferite în urma căzăturii au fost cele care au dus la decesul bărbatului din județul Covasna, au anunțat reprezentanții Spitalului Județean de Urgență (SJU) joi, într-o conferință de presă. 

Pacientul care a suferit un accident și o fractură de coloană cervicală și căruia i s-a făcut autopsia la Serviciul de Medicină Legală nu a murit din cauza fracturii, deoarece măduva spinării nu a fost afectată, nu a fost ruptă. Pacientul nici nu era paralizat, de fapt. El suferea și de o insuficiență cardiacă, avansată. Ceea ce nu am știut atunci și am aflat ulterior, acest pacient, care a fost transportat la Brașov, pacientul împreună cu familia au refuzat intervenția chirurgicală de fixare a acestei fracturi instabile. De aceea i s-a recomandat să continue tratamentul conservator”, a spus joi, într-o videoconferință de presă, directorul medical al SJU Covasna, dr. Roșu Mátyás. 

Săptămâna trecută, tot acesta anunța că specialiștii de la Medicină Legală urmează să afle în ce măsură căzătura sau boala COVID-19, cu care acesta a fost diagnosticat ulterior, a cauzat decesul. 

Tot atunci, doctorul Roșu a spus și că bărbatul a fost găsit căzut în casă și adus la spital cu o fractură de coloană cervicală cu dislocare. În urma CT-ului, cu examinarea toracelui, bărbatul a fost inclus pe lista suspecților COVID și testat. Între timp, pentru că s-a considerat că este nevoie ca leziunea suferită în urma căzăturii să fie operată, a fost direcționat la specialiștii de la Brașov. De acolo, după 24 de ore, bărbatul a fost trimis înapoi la Sfântu Gheorghe pentru continuarea tratamentului conservator, deci nu a fost operat. 

După ce a fost transferat la Sfântu Gheorghe de la Brașov, bărbatul a mai trăit aproximativ două săptămâni, au mai spus reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Covasna, iar ulterior a decedat. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.