ACTUALITATE 12 iunie 2014

Rezultatele concursului naţional de descarcerare – faza a II-a zonală [FOTO]

de Covasna Media | 208 vizualizări

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Mihai Viteazul” al judeţului Covasna, în colaborare cu Spitalul Judeţean „Dr. Fogolyán Kristóf” Sf. Gheorghe şi Unitatea de Primiri Urgenţe (U.P.U.) a organizat Competiţia Naţională de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat – Etapa zonală, ce s-a desfăşurat în zilele de 10 şi 11 iunie în Sfântu Gheorghe.

Concursul a reunit echipaje de la Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din judeţele Mureş, Harghita, Braşov, Sibiu şi Covasna. Pompierii militarii au fost supuşi, pe parcursul celor două zile, la probele Descarcerarea din vehicule şi Acordarea primului ajutor calificat, prin care şi-au testat deprinderile practice, prin abordarea unor scenarii diferite de accidente.

Întrecerea are scopul de a îmbunătăţi pregătirea în domeniul descarcerării şi acordării primului ajutor calificat, dar şi de a identifica şi a face schimb de bune practici, în privinţa strategiilor de reducere a numărului de victime în urma accidentelor rutiere.

După efectuarea probelor descrise în scenariile trimise în plicuri sigilate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, clasamentul final a fost următorul: la proba „Descarcerarea din vehicule” Locul I – ISUJ Mureş, Locul II – ISUJ Braşov şi Locul III – ISUJ Harghita. La proba ,,Acordarea primului ajutor calificat” Locul I – ISUJ Mureş, Locul II – ISUJ Covasna şi Locul III – ISUJ Braşov.

Echipele care au ocupat locul I pentru fiecare probă s-au calificat la Etapa naţională, ce va avea loc în judeţul Bihor, în luna septembrie a anului curent.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Cpt. Raluca Dumuţ

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.