ACTUALITATE 11 mai 2020

Rezultate negative la testele rapide făcute la Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 1200 vizualizări

Au fost testați pentru COVID-19 taximetriștii și personalul din cadrul Asociațiilor de Proprietari 

Reprezentanții Primăriei Sfântu Gheorghe au anunțat că toate testele rapide efectuate în cazul taximetriștilor și personalul din cadrul Asociațiilor de Proprietari din reședința de județ au avut rezultat negativ. Totodată, cele peste 5.570 de teste rapide achiziționate luna trecută de municipalitate sunt destinate și altor persoane expuse riscului de îmbolnăvire.  

În cazul taximetriștilor, au fost testate 132 de persoane din cele 150 care activează în acest domeniu în prezent, urmând ca și în cazul celorlalți să se aplice aceeași procedură. Atât în cazul lor, cât și în cazul personalului din cadrul Asociațiilor de Proprietari, testele au avut rezultat negativ.

Primăria Sfântu Gheorghe a comandat luna trecută 5.575 de teste rapide menite să detecteze anticorpii care luptă împotriva bolii cauzate de virusul SARS-COV-2. Cei care beneficiază de aceste teste sunt și medicii de familie din județ, angajații de la DSP Covasna, dar și persoanele care au urgențe stomatologice. 

Autoritățile locale din reședința de județ precizează că au încercat să identifice, pentru testare, acele categorii profesionale a căror activitate este reglementată de primărie și care intră în contact cu foarte multe persoane.

„Restul testelor le vom folosi în funcție de evoluția epidemiei. Le vom folosi poate în perioada următoare pentru a face o testare reprezentativă pentru populația orașului, dacă acest lucru nu este necesar acum, atunci vom folosi aceste teste la toamnă, în cazul în care se va pune din nou problema revenirii acestei epidemii și atunci ar fi foarte bine să știm ce procent din populație și ce categorii din populația orașului au trecut prin acest virus”, a spus la finalul lunii trecute primarul Antal Árpád.

Edilul a precizat în cadrul altei conferințe de presă că elevii din clasele terminale, dar și profesorii din Sfântu Gheorghe ar putea fi testați de coronavirus atunci când se vor întoarce la ore pentru a se pregăti pentru examenele naționale, însă deocamdată nu a fost luată o decizie în acest sens.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.