ACTUALITATE 11 iunie 2020

Rezultate negative la testele COVID pentru pacienții de pe secția de Chirurgie a Spitalului Târgu Secuiesc

de Iulia Drăghici - Taraș | 2022 vizualizări

Alți patru angajați au fost însă depistați cu SARS-COV-2

Testele realizate pacienților internați pe secția de Chirurgie de la Spitalul din Târgu Secuiesc, unde mai mulți angajați au fost depistați cu noul coronavirus, sunt negative, anunță conducerea unității spitalicești. Astfel, cei 31 de pacienți au fost fie redirecționați către alte spitale pentru a beneficia de serviciile medicale necesare, fie au fost externați. Secția este în continuare în carantină, iar joi a început activitatea de dezinfecție.

După confirmarea infectării cu noul coronavirus Covid-19 pentru doi angajați ai secției de chirurgie generală din cadrul Spitalului Municipal Târgu Secuiesc s-a procedat la recoltarea probelor biologice pentru personalul din cadrul secției de chirurgie generală cu compartimentele aferente secției (compartimentul de ortopedie, compartimentul de urologie) și a personalului din cadrul secției de anestezie și terapie intensivă.

În urma celor 57 de teste efectuate din rândul angajaților la patru persoane s-a confirmat infectarea cu noul coronavirus Covid-19, iar la restul angajaților testele au fost negative.

Toate testele efectuate pentru pacienții aflați în secție au fost negative. Astfel cei 31 de pacienți au fost redirecționați către alte spitale pentru a beneficia de serviciile medicale necesare sau au fost externați.

După eliberarea secției, în cursul zilei de azi am început activitățile de dezinfecție a secției.

În funcție de evoluția anchetei epidemiologice, demarate de Direcția de Sănătate Publică, ulterior se va lua decizia privind posibilitatea reluării activității medicale pe secția de chirurgie și compartimentele aferente secției”, arată un comunicat de presă transmis joi de Spitalul din Târgu Secuiesc.

La începutul săptămânii, doi medici de pe secția de Chirurgie a Spitalului Municipal Târgu Secuiesc au fost depistați pozitiv la infecția cu noul coronavirus. În prezent, numărul angajaților infectați cu virusul SARS-COV-2 se ridică la șase.

La nivel județean, numărul total al îmbolnăvirilor s-a ridicat joi la 233, cu nouă cazuri mai multe decât miercuri.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.