ACTUALITATE 9 decembrie 2010

Revistele pentru adulţi scoase din vitrinele chioşcurilor de ziare

de Covasna Media | 68 vizualizări
Vitrinele magazinelor de comercializare a ziarelor şi revistelor din centrul municipiului Sfântu Gheorghe erau înţesate până nu demult de coperţi cu caracter obscen, cetăţenii reclamând acest lucru la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului (OPC) Covasna. Sesizaţi de abundenţa imaginilor reprezentând nuduri în ipostaze sexuale explicite, fapt interzis de lege, inspectorii OPC au demarat controale la mai multe chioşcuri

Vitrinele magazinelor de comercializare a ziarelor şi revistelor din centrul municipiului Sfântu Gheorghe erau înţesate până nu demult de coperţi cu caracter obscen, cetăţenii reclamând acest lucru la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului (OPC) Covasna.

Sesizaţi de abundenţa imaginilor reprezentând nuduri în ipostaze sexuale explicite, fapt interzis de lege, inspectorii OPC au demarat controale la mai multe chioşcuri din oraş. Directoarea coordonatoare a instituţiei, Magdalena Rigo, a declarat că acţiunea s-a bazat mai mult pe informarea comercianţilor despre prevederile legilor în vigoare şi nu pe amendarea acestora, deoarece mulţi dintre ei nu erau în temă cu ultimele reglementări .

“Revistele au cam dispărut din vitrine, nu este interzisă comercializarea lor ci afişarea acestora. După o informare temeinică aceştia s-au conformat, dar la un eventual control, dacă mai găsim aşa ceva vom fi nevoiţi să îi sancţionăm”, a explicat Magdalena Rigo.

Legea 196 din 2003, republicată în 2008, cu privire la prevenirea şi combaterea pornografiei de orice fel, interzice expunerea în vitrinele spaţiilor publice a imaginilor sau fotografiilor cu caracter explicit, nerespectarea prevederilor fiind sancţionată cu o amendă cuprinsă între 5.000 şi 25.000 de lei.

Controale la fast-food-urile din apropierea şcolilor

Inspectorii OPC se vor axa în perioada următoare pe verificarea magazinelor de tip fast-food din apropierea şcolilor. Magdalena Rigo a declarat că această campanie este momentan în desfăşurare, inspectorii fiind dispersaţi în tot judeţul pentru verificări. “Există lege şi în acest domeniu, astfel de magazine nu trebuie să fie la mai puţin de 100 de metri de şcoli. Dacă se întâmplă să nu respecte prevederile clare din lege le vom aplica sancţiuni sau vom merge până la închiderea unităţilor ”, a explicat Magdalena Rigo.

Prin limitarea accesului elevilor la aceste tipuri de magazine se urmăreşte adoptarea unui stil de viaţă mai activ cu un meniu mai sănătos compus din alimente naturale pe bază de fibre şi fără exces de carbohidraţi.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Dylan Flores a venit la Sepsi OSK

Acum 3 ore, 19 minute

Concert Mozart

Acum 4 ore, 4 minute

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.