ACTUALITATE 18 decembrie 2020

Reținuți pentru înșelăciune

de Iulia Drăghici - Taraș | 4532 vizualizări

Un caz cu percheziții domiciliare, țigări și căsătorii aranjate 

Polițiștii covăsneni au reținut patru persoane cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și complicitate la înșelăciune.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe efectuează cercetări într-un dosar penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, față de trei femei de 43, 22 și 23 de ani și doi bărbați de 22 de ani, respectiv 39 de ani, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și complicitate la înșelăciune.

Din cercetări a reieșit că la data de 8 octombrie 2020 două dintre persoanele cercetate ar fi indus în eroare o persoană căreia i-ar fi oferit spre vânzare mai multe de cartușe de țigări fără însă a deține astfel de bunuri, creându-i acestuia un prejudiciu în valoare de 3.300 de lei.

Totodată pe parcursul anchetei, polițiștii au stabilit că în perioada octombrie – decembrie a.c., trei dintre persoanele în cauză ar fi indus în eroare o persoană în vârstă, cerându-i mai multe sume de bani sub falsul pretext că îi vor aranja o căsătorie, astfel creându-i acestuia un prejudiciu în valoare de 36.800 de lei.

La data de 17.12.2020, polițiștii au efectuat 3 percheziții domiciliare, la adresele unora dintre persoanele bănuite de săvârșirea infracțiunilor.

Față de patru dintre persoanele cercetate de polițiști a fost luată măsura reținerii pentru 24 ore, urmând a fi prezentate organelor judiciare competente pentru luarea măsurilor legale.

Facem precizarea că reținerea pentru o perioadă de 24 de ore este o măsură preventive reglementată de Codul de Procedură Penală și nu poate înfrânge principiul prezumpției de nevinovăție.

Sursa: Comunicat de presă IPJ Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.