ACTUALITATE 10 decembrie 2021

Reținut pentru ultraj, după ce a amenințat doi polițiști și l-a lovit cu o piatră pe unul dintre aceștia

de Iulia Drăghici - Taraș | 3377 vizualizări

Inculpatul a fost prezentat Judecătoriei Sfântu Gheorghe cu propunere de arestare preventivă

Un scandal care a avut loc în satul Doboșeni s-a lăsat cu deschiderea unui dosar penal pentru ultraj și tulburarea liniștii publice, după ce doi polițiști din Baraolt, aflați în timpul serviciului, au fost amenințați și unul dintre ei lovit cu o piatră.  Un bărbat a fost reținut și prezentat Judecătoriei Sfântu Gheorghe cu propunere de arestare preventivă, informează Parchetul.

Prin ordonanța procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sf. Gheorghe din data de 10.12.2021 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Sz.Sz, pentru săvârşirea infracţiunilor de „ultraj”, prev. de art. 257 alin. 1 şi 4 Cod penal, raportat la art. 193 alin. 1 Cod penal; două infracţiuni de „ultraj”, prev. de art. 257 alin. 1 şi 4 Cod penal, raportat la art. 206 alin. 1 Cod penal şi „tulburarea ordinii şi liniştii publice”, prev. de art. 371 Cod penal, toate cu aplicarea art. 38 alin.1 Cod penal.

Prin ordonanța procurorului, din data de 10.12.2021 s-a dispus reţinerea inculpatului Sz. Sz, pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 10.12.2021 ora 03:50, până la data de 11.12.2021, ora 03:50, iar la data de 10.12.2021 inculpatul a fost prezentat Judecătoriei Sfântu Gheorghe cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj menționate.

În fapt, la data de 09.12.2021, în jurul orelor 19:00, în timp ce se afla în dreptul unui imobil din satul Doboşeni, com. Brăduţ, jud. Covasna, inculpatul Sz. Sz. a adresat ameninţări cu acte de violenţă la adresa persoanelor vătămate, doi agenţi de poliție din cadrul Poliției Orașului Baraolt, Formațiunea de Ordine Publică, aflați în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi ulterior, în aceeași împrejurare, a lovit cu o piatră în zona inghinală un agent de poliție, tulburând prin actele sale ordinea şi liniştea publică.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe continuă cercetările în cauză în dosarul penal nr 2701/P/2021.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Albert Attila, 10 decembrie 2021
Prezumţie de nevinovăţie! În SUA erau împuşcaţi... şi poliţiştii premiaţi.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.