ACTUALITATE 24 martie 2021

Reținut pentru că a refuzat de două ori, în aceeași zi, prelevarea de probe biologice

de Iulia Drăghici - Taraș | 2812 vizualizări

A doua oară a fost prins la volan, deși cu câteva ore înainte i se reținuse permisul 

Un bărbat în vârstă de 53 de ani a fost reținut de polițiștii din Covasna și este cercetat pentru că a refuzat, de două ori, prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Mai mult, după ce prima dată a fost dus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe și apoi a plecat acasă, după ce i s-a reținut permisul, la câteva ore a fost din nou prins de polițiști conducând mașina. Așa că acum este cercetat și pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere. Cele două întâmplări au avut loc la interval de câteva ore. 

În data de 22.03.2021, în jurul orei 17:00, polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Covasna, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza Orașului Covasna, au oprit pentru control  pe strada Pava de Jos, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 53 ani. 

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, s-a solicitat testarea cu aparatul etilotest, însă conducătorul auto a refuzat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei, însă acesta a refuzat recoltarea de mostre biologice de sânge.     

Conducătorului auto i-a fost reținut permisul de conducere în vederea suspendării.

În aceeași zi în jurul orei 22:00, polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Covasna l-au depistat în trafic pe bărbat, în timp ce conducea același autoturism în orașul Covasna.

Și de această dată bărbatul a refuzat să se supună testării cu aparatul etilotest sau prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de acesta a fost luată măsura reținerii pentru 24 ore, urmând a fi prezentat organelor judiciare competente pentru luarea măsurilor legale. 

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, (două fapte) și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Precizăm faptul că măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore este o măsură preventivă reglementată de Codul de Procedură Penală și nu poate înfrânge principiul prezumției de nevinovăție”, se arată într-un comunicat de presă transmis marți de IPJ Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.