ACTUALITATE 3 martie 2020

Reținut pentru 24 de ore pentru că a încercat să scape de polițiști

de Iulia Drăghici - Taraș | 1544 vizualizări

Mașina implicată în urmărire, pe care o conducea tânărul cu permisul suspendat, era împrumutată pentru o probă înainte de vânzare

Un tânăr în vârstă de 24 de ani a fost reținut sâmbătă de polițiștii covăsneni pentru că a condus pe drumurile publice un autoturism deși avea permisul suspendat. Pedeapsa putea fi mai ușoară dacă nu fugea de polițiștii care l-au somat regulamentar să oprească, după ce l-au văzut în trafic. În schimb, bărbatul a ales să abandoneze mașina care, culmea, era scoasă la vânzare și a fost împrumutată pentru o probă și să fugă pe câmp. 

„La data de 29.02.2020, în jurul orelor 19:00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Târgu Secuiesc, pe strada Gării din municipiu, au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism prin folosirea semnalelor acustice și luminoase, conducătorul auto neconformându-se și continuându-și deplasarea.

Polițiștii au continuat urmărirea autoturismului care a virat pe strada Fabricii continuând deplasarea către strada Bem József, iar la o intersecție, întrucât motorul autoturismului s-a oprit, conducătorul acestuia a abandonat vehiculul și a fugit pe câmp.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că proprietarul autoturismului urmărit a intenționat să vândă autovehiculul, ocazie cu care s-a întâlnit cu un tânăr în vârstă de 24 de ani într-o spălătorie din oraș, pentru a verifica mașina anterior achiziționării.

Tânărul a solicitat vânzătorului cheia și a plecat cu mașina în oraș, pentru a efectua o probă.

Vânzătorul, constatând că potențialul cumpărător nu mai revine la spălătorie, l-a contactat pe telefonul mobil, acesta răspunzând abia după mai multe încercări, relatând că a fost urmărit de poliție și a abandonat mașina pe o stradă din oraș, cheia rămânând în contact.

Vânzătorul autoturismul împreună cu tânărul de 24 de ani s-au prezentat la sediul Poliției Municipiului Târgu Secuiesc, ocazie cu care, în urma verificărilor, s-a stabilit faptul că tânărul de 24 de ani avea dreptul de a conduce suspendat.

Față de acesta s-a dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi  prezentat organelor judiciare competente în vederea dispunerii măsurilor legale”, arată IPJ Covasna, printr-un comunicat de presă. 

Acum oamenii legii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată. 

Polițiștii mai fac precizarea că, în cazul prezentat, dispunerea reținerii pentru 24 de ore este o măsură reglementată de Codul de Procedură Penală, și nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. 

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.