ACTUALITATE 22 iulie 2021

Reorganizare la SJU, ca urmare a scăderii cazurilor de COVID

de Iulia Drăghici - Taraș | 781 vizualizări

Bilanțul de miercuri, 21 iulie, al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Covasna, privitor la cazurile de COVID-19, arată că singurul pacient suspect de infecția cu SARS-COV-2 internat la această dată a primit rezultatul testului PCR negativ. Astfel, având în vedere că în spital nu există pacienți COVID sau suspecți, dar și pentru că în ultima perioadă au fost foarte puține cazuri de infecție cu noul coronavirus, Spitalul a luat o serie de măsuri de reorganizare a activității. De exemplu, secția de ATI a fost restrânsă, iar în loc a fost pornită cea de Cardiologie. 

Și astăzi avem zero cazuri de suspecți la infecția cu noul coronavirus, respectiv zero cazuri de confirmați internați cu diagnosticul de COVID-19. În momentul de față acestea sunt cifrele și sperăm noi să rămână la fel și în perioada ce urmează. Fac această afirmație deoarece, în perioada precedentă am avut ședințe comune cu colegii noștri de la Direcția de Sănătate Publică în baza cărora am stabilit noi circuite, am făcut reorganizări în ceea ce privește activitatea spitalului. Cel mai important pas a fost pornirea secției de Cardiologie, care de aproape trei săptămâni funcționează la capacitate redusă din cauza limitărilor cu privire la distanțarea fizică și socială, care încă, și subliniez acest lucru, încă este valabilă”, a spus miercuri, într-o conferință de presă, managerul Spitalului Județean de Urgență, András-Nagy Róbert. 

Pe secția unde acum funcționează Cardiologia, de la etajul 3 al clădirii principale, după debutul pandemiei a fost mutată Terapia Intensivă non-COVID, iar cazurile foarte grave COVID și suspecte COVID erau tratate pe secția de ATI.  

În prezent, în cadrul acestei secții, am adus niște adaptări de circuite, niște modificări de circuite și am putut să reorganizăm activitatea în această măsură în așa fel încât să avem o parte destinată unor posibile cazuri de COVID-19, să izolăm aceste cazuri într-o zonă separată. Practic, această situație o putem susține până nu sunt cazuri, respectiv aceste cazuri nu prezintă o creștere peste capacitate. Numărul de paturi pentru care l-am putut izola este de trei. Adică trei cazuri de terapie intensivă COVID. Peste această cifră, va trebui iar să ne întoarcem la situația de organizare precedentă, de aproape un an”, a mai spus managerul. 

La nivelul județului Covasna a fost raportat un nou caz de COVID-19, la o persoană din Vâlcele, care, se pare, nu are nevoie de spitalizare. Acolo, incidența COVID este 0,18/1000. Totuși, potrivit INSP, pe județ rata de răspândire este în continuare zero. 

De la debutul pandemiei, la nivel județean s-au raportat 8.558 de cazuri de COVID-19. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.