ACTUALITATE 8 aprilie 2022

Renovarea secției de chirurgie a spitalului din Târgu Secuiesc se apropie de final

de Diana Pantelimon | 755 vizualizări

Lucrările de renovare la secția de chirurgie a Spitalului Municipal Târgu Secuiesc, începute în 2020, ar putea fi încheiate în viitorul apropiat. Autoritățile speră că data inaugurării va fi, cel mai probabil, la sfârșitul lunii aprilie.

Zilele trecute, Primăria Târgu Secuiesc făcea anunțul, însoțit de câteva imagini, că lucrările la această secție sunt în stare avansată.

Totuși, nu este stabilită o dată exactă a inaugurării.

Secția va avea 40 de paturi. Lucrările încă nu sunt terminate, dar sperăm să se finalizeze până la sfârșitul lunii“, a declarat pentru Observatorul de Covasna - Covasna Media.ro directorul Spitalului Municipal Târgu Secuiesc, Canea Kocsis András. 

Renovarea secției de chirurgie este realizată prin Proiectul „Creșterea eficienței energetice a clădirilor aparținătoare municipiului Târgu Secuiesc, Spital Târgu Secuiesc- Secția Chirurgie”.

Potrivit unui comunicat de presă, obiectivele proiectului constau în: reabilitarea și izolarea termică a clădirii; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei - 56 de panouri fotovoltaice; modernizarea sistemului de ventilare mecanică prin montarea unui sistem de ventilare; modernizarea instalației de iluminat a clădirii prin schimbarea corpurilor de iluminat existente cu unele care au o performanță superioară din punct de vedere luminotehnic și un consum de energie mai scăzut; reabilitarea grupurilor sanitare.

În urma investiției se speră la reducerea consumului de energie totală în clădirea reabilitată.

Acest proiect este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, bugetul alocat fiind de aproximativ 4,5 milioane de lei.

Sursa foto: Facebook / Kézdivásárhely Önkormányzata/Primăria Târgu Secuiesc

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.