ACTUALITATE 2 septembrie 2022

Lucrările la noul Centru Cultural din Târgu Secuiesc avansează

de Diana Pantelimon | 925 vizualizări

Lucrările la renovarea completă a clădirii fostei cazărmi din Târgu Secuiesc și transformarea acesteia într-un centru cultural modern decurg într-un ritm foarte bun, potrivit viceprimarului municipiului, Szilveszter Szabolcs. Acestea au început în martie a.c.

„Reabilitarea fostei cazărmi este conform proiectului. Acum sunt trasate cablurile electrice și se efectuează lucrările civile în interior (pentru uși și ferestre) și rețeaua de instalații sanitare. Se lucrează foarte bine și suntem în grafic“, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, viceprimarul Szilveszter Szabolcs.

Clădirea-monument ce datează de la începutul secolului al XIX-lea va fi consolidată structural și vor fi aranjate și reîmpărțite spațiile interne. Aceasta va servi drept centru cultural. Aici se va muta și Muzeul Breslelor „Incze László”. Totodată, interiorul clădirii va fi potrivit și pentru organizarea unor concerte sau evenimente muzicale.

Proiectul renovării cazărmii este finanțat împreună cu un alt proiect, cel de amenajare a lacului Dac, de la ieșirea din Târgu Secuiesc. Bugetul alocat pentru cele două este de aproximativ 20 milioane de lei.

Proiectele sunt sprijinite de Uniunea Europeană, partea proprie a Primăriei fiind de 8 milioane de lei. Contractul de finanțare a fost semnat în aprilie 2020, iar termenul de finalizare este noiembrie 2023.

Sursa foto: Observatorul de Covasna și Facebook/Kézdivásárhely Önkormányzata/Primăria Târgu Secuiesc

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.