ACTUALITATE 1 mai 2021

Reguli și recomandări pentru Noaptea de Înviere

de Iulia Drăghici - Taraș | 934 vizualizări

Polițiștii și jandarmii covăsneni le reamintesc locuitorilor județului că, deși în Noaptea de Înviere va fi permisă circulația în intervalul 22:00 – 5:00, rămân în vigoare celelalte reguli instituite pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2. Aproape 80 de oameni ai legii vor fi prezenți în această noapte și în zona lăcașurilor de cult pentru a preveni orice fel de evenimente nedorite și pentru a se asigura că sunt respectate măsurile sanitare de protecție.

„În perioada 30 aprilie – 3 mai 2021 peste 400 de polițiști și jandarmi sunt pregătiți să intervină pentru a menține ordinea publică, pentru a acorda sprijin cetățenilor în cazul unor situații de urgență, dar și pentru a preveni activitățile și comportamentele care favorizează răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Forțele de ordine vor acționa în sistem integrat în zona piețelor și a centrelor comerciale, în mijloace de transport în comun, în zona restaurantelor și a teraselor, precum și în zonele turistice, pentru verificarea măsurilor de protecție sanitară și pentru prevenirea faptelor antisociale.

De asemenea, polițiștii și jandarmii vor fi prezenți și în zona lăcașurilor de cult pentru a preveni orice fel de evenimente nedorite și a evita formarea de aglomerări de persoane, precum și pentru a se asigura că sunt respectate măsurile sanitare de prevenție.

În continuare este interzisă organizarea evenimentelor private în spații publice, închise sau deschise.

În noaptea de Înviere, respectiv 1-2 mai, circulația va fi permisă în intervalul orar 22:00-05:00, pentru participarea la slujbele religioase cu respectarea măsurilor de protecție, respectiv portul măștii, astfel încât să acopere nasul și gura și respectarea distanțării fizice inclusiv în zona lăcașurilor de cult și pe timpul oficierii slujbelor religioase.

Scopul forțelor de ordine nu este aplicarea sancțiunilor. Obiectivul activităților desfășurate în această perioadă este creșterea gradului de siguranță și protejarea sănătății cetățenilor.

Este important să conștientizăm că ne aflăm pe aceeași parte a baricadei în lupta cu pandemia de COVID 19.

În plus, întrucât se anticipează ca valorile traficului rutier să crească în această perioadă, rugăm conducătorii de vehicule să manifeste o conduită preventivă și să respecte cu strictețe regulile de circulație rutieră.

Polițiștii rutieri vor fi prezenți în teren pentru fluidizarea traficului și prevenirea evenimentelor rutiere.

În numele celor două structuri M.A.I, urăm tuturor celor care sărbătoresc în acest weekend Învierea Domnului: Sărbători liniștite și luminate!”, se arată în comunicatul de presă trimis redacției Observatorul de Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.