ACTUALITATE 29 august 2016

Regizorul Cristi Puiu vine în Covasna la premiera de gală a filmului „Sieranevada”

de Iulia Drăghici - Taraș | 281 vizualizări

Unul dintre cei mai importanți regizori români ai momentului, Cristi Puiu, vine pe 13 septembrie în oraşul Covasna la premiera de gală a celui mai recent film al său, „Sieranevada”. La evenimentul care va avea loc marţi, 13 septembrie de la ora 19, la Casa de Cultură a oraşului, Cristi Puiu va fi însoţit de actriţa Judith State.

„Sieranevada”, al patrulea lungmetraj regizat de Cristi Puiu, a fost propunerea României la Oscar. Mai mult, pelicula a deschis competiția oficială a celei de-a 69-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes (11-22 mai 2016).

Potrivit sinopsisului, acțiunea din „Sieranevada” are loc la trei zile de la atentatul din redacția hebdomadarului parizian Charlie Hebdo și la patruzeci de zile de la moartea tatălui său, când Lary, un medic trecut de 40 de ani, urmează să își petreacă ziua de sâmbătă însoțit de tânăra lui soție, în sânul familiei, reunite cu ocazia comemorării celui dispărut. Evenimentul, însă, nu se derulează conform așteptărilor, arată un comunicat de presă.

„Sieranevada” îi are în distribuție pe actorii Mimi Brănescu, Dana Dogaru, Sorin Medeleni, Ana Ciontea, Judith State, Marin Grigore, Rolando Matsangos, Cătălina Moga, Ilona Brezoianu.

Pe marile ecrane din România, filmul va rula începând cu 9 septembrie.

Filmul regizat de Cristi Puiu are imaginea semnată de Barbu Bălășoiu; Jean Paul Bernard, Filip Muresan și Christophe Vintrignier au realizat sunetul, Maria Pitea s-a ocupat de costume în timp ce Mojca Gorogranc Petrushevska a realizat machiajul. Letiția Ștefănescu și Ciprian Cimpoi au semnat montajul iar Cristina Barbu scenografia, Anca Puiu –producător.

„Sieranevada” va rula şi la Sfântu Gheorghe

Şi Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe va rula cel mai recent lungmetraj semnat Cristi Puiu. Evenimentul este programat în 23 septembrie, de la ora 20 în sala Arta. Aceasta va fi ultima proiecţie de film găzduită de TAM, pentru că din octombrie se vor deschide cele două săli de cinema din oraş.

POSTER OFICIAL

 

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.