ACTUALITATE 1 martie 2019

Refugiul din Lăcăuți, spart de persoane necunoscute

de Iulia Drăghici - Taraș | 1204 vizualizări

Salvamontiștii din județul Covasna au descoperit joi, ca urmare a unor sesizări primite de la turiști, că refugiul montan din Vârful Lăcăuți, inaugurat în urmă cu câteva luni, a fost spart de persoane necunoscute.

Astăzi, ca urmare a sesizărilor primite din partea turiștilor aflați în drumeție în zonă, ne-am deplasat pe schiuri de tură la refugiul Lăcăuți pentru a verifica pagubele produse de persoane necunoscute. Am constatat cu stupoare că după nici 4 luni de la construcția refugiului s-a spart o parte din ușă și s-a smuls mânerul acesteia. După înlăturarea zăpezii acumulate în refugiu, am reparat ușa spartă și mânerul, cu materialele aduse în rucsaci. Vă rugăm să aveți grijă de refugiu!”, arată un mesaj publicat joi seara pe Facebook de Serviciul Salvamont Covasna.

Refugiul montan din Vârful Lăcăuți a fost construit în septembrie anul trecut. Primul refugiu montan din județul Covasna a fost inaugurat cu o lună înainte, în munții Bodoc. Construcțiile au fost realizate de salvamontiștii de la Serviciul Public Salvamont Covasna, cu sprijinul Consiliului Județean Covasna. Cabanele au paturi, supraetajate, dar și o hartă a munților, unde sunt marcate traseele turistice, care pot fi folosite de orice turist aflat în zonă, însă doar pentru un timp limitat.

Fiecare cabană a costat 25.000 de lei și va putea fi utilizată de orice turist care are nevoie de cazare de urgență.

Iulia Drăghici – Taraș

(Sursă foto: Facebook/Salvamont Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.