ACTUALITATE 3 mai 2018

Recrutarea şi selecţia rezerviştilor voluntari ai Armatei României

de Covasna Media | 742 vizualizări
Sursa foto - Facebook @RecrutareMApN
Sursa foto - Facebook @RecrutareMApN

O nouă etapă a procesului de recrutare şi selecţie a rezerviştilor voluntari ai Armatei României a început luni, 2 aprilie cu recrutarea candidaţilor care doresc să încadreze funcţii de soldaţi/gradaţi rezervişti voluntari.

Pentru anul 2018, la nivelul judeţului Covasna sunt disponibile 4 posturi pentru soldaţi/gradaţi rezervişti voluntari.

Procedurile de recrutare se desfăşoară în baza Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari şi a Normelor metodologice de aplicare a acesteia, aprobate cu Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M. 25/2017.

Candidaţii se vor prezenta la sediul centrului militar unde vor fi informaţi cu privire la etapele pe care le presupune procesul de recrutare şi selecţie a rezerviştilor voluntari, respectiv unitatea militară în care urmează să susţină probele de selecţie, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală, unitatea militară/centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire iniţială (dacă este cazul). De asemenea, candidaţii fără pregătire militară vor fi informaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către armele/serviciile şi specialităţile militare pentru care aceştia prezintă aptitudini.

Detalii suplimentare privind criteriile de recrutare şi selecţie se pot obţine zilnic, de luni până vineri, între orele 08.00-16.00 la sediul Centrului militar judeţean Covasna din municipiul Sfantu Gheorghe, strada Kós Károly nr. 3, la numărul de telefon 0267-311.209, precum şi pe Internet, pe site-ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale www.mapn.ro şi la adresa facebook/recrutare.mapn.ro.

Menţionăm că soldaţii/gradaţii rezervişti voluntari, recrutaţi în baza Legii nr. 270/2015, reprezintă o categorie de personal militar în rezervă, distinctă faţă de cea a soldaţilor şi gradaţilor profesionişti, care sunt recrutaţi în baza Legii nr. 284/2006 şi fac parte din rândul personalului militar în activitate.

Centrul militar judeţean Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.