ACTUALITATE 31 decembrie 2021

Recomandările polițiștilor rutieri privind circulația pe drumurile publice

de Iulia Drăghici - Taraș | 1259 vizualizări

Având în vedere valorile ridicate de trafic de la acest sfârșit de săptămână, polițiștii covăsneni acționează pe pe drumurile publice pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Astfel, polițiștii rutieri vor acționa pe drumurile publice din județul Covasna pentru dirijarea și fluidizarea traficului rutier precum și pentru depistarea și sancționarea participanților la trafic care nu respectă legislația în vigoare privind circulația pe drumurile publice, reducând riscul la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație.

Pentru siguranța tuturor participanților la trafic polițiștii rutieri vă recomandă:

Dacă porniți la drum odihniți-vă bine înainte iar, dacă nu vă simțiți bine, sau suficient de odihniți, nu conduceți.

Planificați-vă călătoria astfel încât aveți timp suficient pentru a face pauze pentru a mânca și a vă odihni.

Întrucât se pot forma aglomerări pe drumurile publice principale, luați în calcul folosirea rutelor alternative care pot fi mai puțin aglomerate decât arterele principale. 

Respectați regimul legal de viteză și să o adaptați viteza de deplasare în funcție de condițiile de drum, astfel încât să puteți efectua orice manevră în condiții de siguranță.

Purtați centura de siguranță și manifestați  în permanență o atitudine preventive.

Nu vă urcați la volan dacă ați consumat alcool. Conducerea unui vehicul sub influența  băuturilor  alcoolice vă pune viața dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic în pericol grav.

Pietonilor le recomandăm să traverseze numai prin locurile special amenajate în acest scop.

După lăsarea întunericului, sau în condiții de vizibilitate redusă, să evite să folosească partea carosabilă și să poarte articole vestimentare ce au aplicate elemente fluorescent-reflectorizante pentru a fi observați din timp de către conducătorii auto.

Sursa: COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE AL IPJ COVASNA

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.