ACTUALITATE 7 octombrie 2017

Recomandările de Cod Portocaliu ale polițiștilor covăsneni

de Iulia Drăghici - Taraș | 1063 vizualizări

Pentru ca iarna și vremea rea să nu se ia prin surprindere, oamenii legii vin cu o serie de sfaturi 

Sfârșitul acesta de săptămână nu este unul tocmai prietenos din punct de vedere al condițiilor meteorologie, fiind în vigoare două atenționări de Cod Portocaliu. Așa că polițiștii covăsneni vin cu o serie de sfaturi, al căror  scop este de a ne ajuta să evităm accidente nedorite care ar putea fi provocate de vremea rea. 

„Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri, 6 octombrie a.c., două atenționări de Cod Portocaliu, anunțând ploi importante cantitativ și vânt intens în cea mai mare parte a Munteniei, în Dobrogea și în sudul Moldovei, iar în Carpații Meridionali și de Curbură, ninsori consistente și viscol pe creste.

De asemenea, pentru Oltenia, vestul Munteniei, sudul Transilvaniei și centrul Moldovei a fost emis Cod Galben de ploi însemnate cantitativ, lapoviță și ninsoare la munte și intensificări ale vântului.

Înainte de a pleca la drum, polițiștii vă sfătuiesc să vă asigurați că autoturismul este în stare corespunzătoare de funcționare. Verificați funcționarea sistemului de iluminare și semnalizare, a ștergătoarelor de parbriz, precum și nivelul de ulei.

Informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor pe care urmează să ve deplasați.

Polițiștii recomandă, totodată, adoptarea unei conduite preventive, adaptarea în permanență a vitezei de deplasare la condițiile de drum, iar pentru un plus de siguranță, să măriți distanța între vehiculele aflate în mers.

Nu uitați! Atunci când circulaţi pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, aveți obligația de a echipa autovehiculul cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculelor cu masa totală mai mare de 3,5 tone, de a monta pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate”, arată un comunicat de presă transmis de IPJ Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.