ACTUALITATE 22 ianuarie 2022

Recomandări pentru un weekend prelungit în siguranță

de Iulia Drăghici - Taraș | 1060 vizualizări

În perioada 21-24 ianuarie 2022 polițiștii vor veghea la respectarea legii fiind pregătiți să intervină pentru menținerea ordinii publice, prevenirea faptelor antisociale și sprijinirea comunităților în cazul unor situații de urgență.

Polițiștii vor fi prezenți în teren pentru asigurarea unui climat de liniște și siguranță publică și vor acționa și în vederea verificării respectării măsurilor de protecție sanitară, în mod special în centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun restaurante și terase, pentru a proteja sănătatea cetățenilor.

Având în vedere numărul în creștere al cazurilor de COVID-19, facem un nou apel către cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Totodată, polițiștii rutieri vor fi prezenți în trafic, în vederea fluidizării traficului rutier și prevenirea producerii unor evenimente rutiere. Pentru siguranța dumneavoastră polițiștii vă recomandă:

  • Odihniți-vă bine înainte de  a porni la drum, iar dacă nu vă simțiți bine, sau suficient de odihniți, nu conduceți.
  • Este recomandat să vă planificați călătoria, prevăzând pauze pentru a mânca și a vă odihni.
  • Luați în calcul folosirea rutelor alternative care pot fi mai puțin aglomerate decât arterele principale.  
  • Pentru a circula pe drumurile cu zăpadă, gheață sau polei, autoturismul trebuie să aibă montate anvelopele de iarnă.  
  • Respectați regimul legal de viteză și să o adaptați viteza în funcție de condițiile de drum, astfel încât să puteți efectua orice manevră în condiții de siguranță. 
  • În locuri publice fiți atenți la locul păstrării portofelului. Nu este recomandat a fi purtat în buzunarul de la spate. Păstrați banii sau obiectele de valoare în buzunarul interior, asigurat cu nasturi sau fermoar.
  • În situația în care vă deplasați cu mijloace de transport în comun, acordați atenție sporită bagajelor.
  • Dacă plecați din locuința dumneavoastră, nu furnizați date despre plecarea dumneavoastră de la domiciliu pentru o perioadă îndelungată și nu postați pe rețelele de socializare detalii care să cuprindă aceste aspect. Totodată, este important să vă asigurați că ați încuiat intrarea și ferestrele și nu lăsați obiecte ce pot fi sustrase în curtea imobilului.

Sursa: COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE AL IPJ COVASNA 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.