ACTUALITATE 2 aprilie 2021

Recomandări de la pompierii covăsneni pentru sărbători de Paște în siguranță

de Iulia Drăghici - Taraș | 1018 vizualizări

Pompierii covăsneni vor fi la datorie, ca de obicei, chiar dacă pentru mulți credincioși în acest sfârșit de săptămână se celebrează Paștele. Pentru a avea o sărbătoare fără probleme, aceștia fac o serie de precizări și recomandări: 

„În perioada sărbătorilor prilejuite de Paștele Catolic, ISU Covasna va monitoriza permanent evoluția dinamicii din teren, iar, la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților.

Zilnic, echipajele de pompieri care încadrează peste 30 de mijloace tehnice sunt pregătite să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

Răspunsul la urgențele medicale este asigurat prin intermediul celor 6 echipaje SMURD, dintre care 5 echipaje încadrate de pompieri paramedici, o autospecială pentru transport personal și victime multiple, precum și 6 autospeciale pentru descarcerare.

În Noaptea de Înviere, în căminul credincioșilor catolici va arde lumina de Paște. Cu acest prilej, recomandăm cetățenilor să respecte câteva reguli simple pentru a nu deveni victime ale incendiilor. Este important ca lumânările sau candelele aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil (exemplu: într-o farfurie cu puțină apă) și să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile. În nicio situație, nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate și nu adormiți cu lumânările aprinse.

Sursa: ISU Covasna.

Sursa foto: ISU Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.