ACTUALITATE 1 noiembrie 2017

Recomandări de la polițiști pentru a circula în siguranță în condiții meteo nefavorabile

de Covasna Media | 425 vizualizări

Oamenii legii îi sfătuiesc pe șoferi să nu plece la drum dacă nu au autovehiculele echipate corespunzător pentru circulația pe timp de iarnă (cauciucuri de iarnă, lanțuri antiderapante).

Informați-vă, înainte de a pleca în călătorie, despre condițiile meteo-rutiere din zona în care urmează să vă deplasați. Verificați, de asemenea, nivelul de ulei și combustibil și asigurați-vă că sistemele de lumini, de semnalizare, climatizarea și ștergătoarele de parbriz sunt în stare bună de funcționare.

Circulați în permanență cu o viteză adaptată la condițiile de trafic și de drum, iar pentru un plus de siguranță, măriți distanța între autovehicule, pentru a putea opri în condiții de siguranță în caz de nevoie. Luați în calcul faptul că, în condițiile unui carosabil umed sau acoperit cu gheață/polei, distanța de frânare este mai mare.

Pentru a fi vizibili în trafic, folosiți luminile de întâlnire atunci când circulați, iar dacă situația o impune, utilizați și proiectoarele de ceață. Semnalizați din timp efectuarea unor manevre și nu efectuați depășiri fără a vă asigura că puteți face această manevră în condiții de siguranță, atât pentru dumneavoastră, cât și pentru ceilalți participanți la trafic.

Se recomandă conducătorilor auto, de asemenea, să nu bruscheze comenzile mașinii și să folosească, cu preponderență, frâna de motor, pentru a evita derapajul. 

Polițiștii acționează în permanență în zonele în care traficul rutier este afectat, pentru dirijarea circulației și preîntâmpinarea producerii unor evenimente rutiere. Este foarte important ca șoferii să respecte întocmai indicațiile acestora.

Compartimentul Relații Publice

Agent principal de poliție Tolvaj-Marin Nicoleta

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.