ACTUALITATE 29 mai 2020

Recomandări ale polițiștilor covăsneni pentru weekendul prelungit

de Iulia Drăghici - Taraș | 1783 vizualizări

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna, cu ocazia sfârșitului de săptămână prelungit, aproximativ 80 de polițiști folosind în jur de 40 de autospeciale vor acționa zilnic, 24 din 24 de ore.

Polițiștii covăsneni vor fi prezenți la datorie, în teren, cu scopul de a preveni și combate orice fapte de natură penală și contravențională și pentru a asigura un climat de ordine și siguranță publică pe raza județului.

În contextul zilelor libere ce urmează, pentru siguranța tuturor, polițiștii covăsneni fac următoarele precizări:

  1. Prevederile legale privind starea de alertă la nivel national sunt încă în vigoare. În acest sens, vă rugăm să respectați cu strictețe măsurile instituite în această perioadă.
  2. Menționăm faptul că deplasările în afara localității/zonei metropolitane sunt în continuare restrictionate conform prevederilor legale în vigoare.
  3. Vă reamintim faptul că potrivit prevederilor legale, în spațiile comerciale se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, iar la intrarea în spațiile comerciale personalul acestora va efectua triajul epidemiologic. Luați în considerare faptul că dezinfectarea mâinilor este obligatorie.

Totodată, considerând faptul că pe parcursul acestui sfârșit de săptămână se apropie o sărbătoare importantă și anume Rusaliile Catolice, considerăm că este important să menționăm faptul că în conformitate cu prevderile legale în vigoare:

- Accesul persoanelor în lăcașele de cult și în locațiile unde ​sunt ținute slujbe cu caracter privat se va face limitat, astfel încât să fie asigurată o suprafață de minimum 4 metri pătrați pentru fiecare persoană și o distanță de minimum 2 metri între persoane.

- Nu se va permite accesul credincioșilor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree).

- La intrarea în lăcașul de cult sau în locațiile unde se organizează slujbe cu caracter privat, persoanele sunt obligate să-și dezinfecteze mâinile.

- Se vor plasa, la loc vizibil, anunțuri scrise privind regulile de distanțare fizică și cele de acces în lăcașurile de cult și în locațiile unde se organizează slujbe cu caracter privat.

- Activitățile religioase în interiorul lăcașelor de cult și în locațiile unde se organizează slujbe cu caracter privat se desfășoară cu participarea unui număr de maximum 16 persoane.

- În interiorul lăcașelor de cult și în locațiile unde se organizează slujbe cu caracter privat este obligatorie purtarea măștii, astfel încât să acopere gura și nasul.

- Slujbele care se vor oficia de către personalul de cult, în aer liber, se vor desfășura cu menținerea distanței de 1,5 m între persoane.

În cadrul ritualurilor religioase în care se vor folosi obiecte de cult care intră în contact cu credincioșii, acestea se vor dezinfecta după fiecare utilizare.

De asemenea, întrucât din data de 1 iunie a.c., restricțiile de circulație vor fi ridicate și luând în considerare faptul că pe raza județului Covasna a fost emisă o atenționare meteorologică COD GALBEN de vreme severă - averse, intensificări ale vântului, grindină și descărcări electrice, polițiștii rutieri vă recomandă să vă informați din timp asupra condițiilor meteorologice și de drum.

Luați în calcul folosirea rutelor alternative care pot fi mai puțin aglomerate decât arterele principale. 

Puteți obține informați cu privire la condițiile de trafic rutier, evenimente rutiere și eventuale rute ocolitoare prin intermediul Centrului INFOTRAFIC al I.G.P.R. pe care îl puteți accesa pe site-ul oficial al Poliției Române – www.politiaromana.ro.

Respectați regimul legal de viteză și adaptați viteza în funcție de condițiile de drum, astfel încât să puteți efectua orice manevră în condiții de siguranță.

Vă reamintim că atunci când vizibilitatea este sub 100 m, spre exemplu în condiții de ploi abundente, conducătorii de vehicule sunt obligați să circule cu o viteză care să nu depășească 30 km/h în localități și 50 km/h în afara localității. 

Polițiștii rutieri vor fi prezenți în teren cu scopul de a reduce riscul de victimizare prin accidente rutiere.

Tot începând cu data de 1 iunie, se permite prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 metri între mese și participarea a maximum 4 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite de autorități.

În concluzie, apelăm la înțelegerea dumneavoastră întrucât manifestarea unei conduite responsabile și încrederea în ansamblul de măsuri instituite de autoritățiile publice, sunt esențiale în această perioadă, dat fiind faptul că este necesar un efort conjugat din partea autorităților și a societății civile pentru protejarea sănătății cetățenilor și menținerea unui climat de siguranță publică.

Ca de fiecare dată, suntem încrezători în faptul că, împreună, putem trece cu bine prin această perioadă. 

Sursa: COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE AL IPJ COVASNA

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.