ACTUALITATE 14 august 2022

Recomandări ale polițiștilor covăsneni pentru o mini-vacanță în siguranță

de Iulia Drăghici - Taraș | 764 vizualizări

În mini-vacanța de Sfânta Maria, polițiștii covăsneni vor fi prezenți în teren pentru prevenirea evenimentelor nedorite, pentru siguranța traficului rutier și combaterea faptelor ilicite.

În perioada 12 -15 august a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna sunt angrenați în acțiuni menite să crească gradul de siguranță a cetățeanului, prin menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

Polițiștii vor acționa, în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice, în zonele aglomerate, în zonele turistice și zonele de agrement de pe raza județului Covasna, în centre și societăți comerciale, precum și piețe.

De asemenea, polițiștii vor fi prezenți și în zona lăcașurilor de cult pentru a preveni orice fel de evenimente nedorite.

În așteptarea unor valori de trafic ridicate prilejuite de acest sfârșit de săptămână prelungit, polițiștii vor fi prezenți pe drumurile publice pentru dirijarea și fluidizarea traficului rutier precum și pentru depistarea și sancționarea participanților la trafic care nu respectă legislația în vigoare privind circulația pe drumurile publice.

Polițiștii vor verifica respectarea normelor legale privind regimul de viteză și vor acționa pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool sau a altor substanțe la volan.

Polițiștii vă recomandă: 

  1. Să manifestați prudență în spațiile aglomerate, să nu vă lăsați poșeta sau bagajele nesupravegheate și evitați să vă afișați cu bijuterii ori sume mari de bani. Dacă vă deplasați după lăsarea întunericului, evitați zonele izolate sau neiluminate.
  2. În cazul în care părăsiți domiciliul, asigurați-vă că ați închis ușile și ferestrele casei, inclusiv cele ale anexelor locuinței și nu postați fotografii și informații pe rețelele de socializare despre locația în care vă aflați. De asemenea, vă recomandăm să nu lăsați obiecte în curtea imobilului ce pot fi sustrase.
  3. Parcați maşina, pe cât posibil, în zonele special amenajate şi iluminate și nu lăsați obiecte de valoare în autoturism. Acționați sistemul de închidere al autovehiculului și asigurați-vă că nu ați lăsat geamurile vehiculului deschise.
  4. Dacă porniți la drum odihniți-vă bine înainte, iar dacă nu vă simțiți bine sau suficient de odihniți, nu conduceți; planificați-vă călătoria astfel încât aveți timp suficient pentru a face pauze pentru a mânca și a vă odihni.
  5. Întrucât se pot forma aglomerări pe drumurile publice principale, luați în calcul folosirea rutelor alternative care pot fi mai puțin aglomerate decât arterele principale.  Puteți fi informați cu privire la condițiile de trafic rutier, evenimente rutiere și eventuale rute ocolitoare prin intermediul Centrului INFOTRAFIC al I.G.P.R.
  6. Respectați cu strictețe regimul legal de viteză și adaptați viteza în funcție de condițiile meteorologice și de drum, astfel încât să puteți efectua orice manevră în condiții de siguranță.
  7. Nu vă urcați la volan dacă ați consumat alcool! Conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice vă pune viața dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic în pericol grav.
  8. Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.
  9. Totodată îi rugăm să traverseze drumul doar prin locurile permise și să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

Sursa: comunicat de presă IPJ Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.