ACTUALITATE 3 februarie 2022

Rata mortalității la ATI a pacienților COVID de la SJU, aproape 62% în ianuarie

de Iulia Drăghici - Taraș | 1190 vizualizări

Un bilanț al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Covasna, care analizează activitatea pe luna ianuarie, arată că rata de deces la pacienții COVID care au ajuns pe secția de Terapie Intensivă a fost de aproape 62%. 

Din totalul de pacienți internați în ianuarie 2022 pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), adică 74, 21 de persoane au ajuns aici din cauza complicațiilor la infecția cu SARS-COV-2 (doar unul dintre aceștia era vaccinat). La 13 dintre ei a survenit decesul.  Adică, pentru luna ianuarie 2022, mortalitatea COVID în rândul pacienților care au fost la ATI a fost de aproape 62%. 

Dacă facem o comparație, trebuie să fie o comparație reală. Spre exemplu, în alte spitale județene pragul acesta, media este undeva pe la 80%. (...) Avem colegi buni, pregătiți profesional și care se dăruiesc profesiei. (...) Avem și aparatură, dar aparatura nu în toate situațiile salvează viața unui om. Este valabil la toate secțiile. Dar știu cum lucrează colegii mei la terapie intensivă și îi apreciez pentru tot ceea ce au făcut în această perioadă de doi ani de zile”, a spus managerul SJU, András-Nagy Róbert miercuri, într-o conferință de presă. 

În ceea ce privește pacienții COVID, în ianuarie au fost internați 55 și externați 70 (diferența vine de la internările din decembrie).  

Bilanțul mai arată și că Unitatea de Primiri Urgențe a avut, în total, în ianuarie aproape 2.700 de cazuri (peste 570 de copii), iar dintre acestea 873 au necesitat internare (138 de copii). În patru cazuri s-a inițiat aici procedura de tromboliză la pacienți cu atac cerebral ischemic. 

La Policlinică s-au înregistrat aproape 7.700 de consultații, dintre care mai bine de 160 de prin sistemul de telemedicină. 

Internări cu spitalizare continuă au fost luna trecută 971, iar cu spitalizare de zi peste 500. 

Intervențiile chirurgicale derulate la Spitalul Județean de Urgență s-au ridicat în ianuarie la 260. 

Luna trecută au fost înregistrate 12.000 de analize medicale în laboratorul spitalului, peste 450 de investigații de imagistică medicală la pacienți care nu erau internați și aproape 200 de CT-uri la cei internați. 

În ianuarie au fost și 83 de nașteri în cadrul spitalului. 

Teste PCR au fost aproximativ 1.500, iar în paralel alte 1.300 de teste rapide. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Ibolya Ilyés, 3 februarie 2022
Cam cât într-un război, nu? Mie, dacă aş fi medic acolo, mi-ar fi suficient ca să mă întreb: oare, de ce sunt eu în viața mea???Á propos de "procedurile vieţii", făcute de ştim noi cine citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.