ACTUALITATE 4 octombrie 2021

Rata de incidenţă în Sfântu Gheorghe a depăşit pragul de 3 la mia de locuitori

de Iulia Drăghici - Taraș | 1316 vizualizări

Certificatul verde COVID devine obligatoriu pentru mai multe activităţi

Rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19 în Municipiul Sfântu Gheorghe a depăşit 3 cazuri la mia de locuitori, astfel că au fost implementate mai multe măsuri şi restricţii pentru prevenirea răspândirii infecţiilor.

Conform hotărârii adoptate luni de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Covasna, începând din 4 octombrie, la Sfântu Gheorghe certificatul verde devine obligatoriu pentru mai multe activități.

Certificatul verde atestă că o persoană este vaccinată, este testată negativ sau a trecut prin boală în ultimele 6 luni de zile și, potrivit hotărârii adoptate de Guvern, este obligatoriu în localitățile cu rata de infectare între 3 și 6 la mie, pentru toate persoanele de peste 12 ani.

Primăria Sfântu Gheorghe face un nou apel la locuitori să respecte măsurile de protecţie împotriva infectării şi să protejeze persoanele vulnerabile!

Astfel, în următoarele cazuri certificatul verde este obligatoriu, după cum urmează:

– în spațiile închise sau deschise, competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane și cu purtarea măștii de protecție.

– activitatea în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție.

– organizarea de evenimente private (nunți, botezuri etc.) cu un număr de participanți de maximum 200 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană.

– organizarea de cursuri de instruire și workshopuri pentru adulți, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, este permisă cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în interior și de maximum 200 de persoane în exterior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite prin ordinul ministrului Sănătății.

– organizarea de conferințe este permisă cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în interior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului Sănătății.

– organizarea de mitinguri și demonstrații este permisă cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane.

– activitatea restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00 – 2:00.

– activitatea în baruri, cluburi și discoteci este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00 – 2:00.

– activitatea cu publicul la jocurile de noroc este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului.

– activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de administrare a piscinelor interioare este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului.

– activitatea operatorilor economici care administrează locuri de joacă pentru copii în spații închise este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 5:00 – 24:00.

– activitatea operatorilor economici care administrează săli de jocuri este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00 – 2:00.

Sursa: Primăria Sfântu Gheorghe. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.