ACTUALITATE 26 noiembrie 2020

Raportul săptămânal de la SJU: 84 de pacienți COVID internați

de Iulia Drăghici - Taraș | 713 vizualizări

Raportarea săptămânală a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Covasna privind cazurile de COVID-19 arată că miercuri, la ora 13:00, erau internați aici 84 de pacienți confirmați. Alți 12 erau suspecți de infecția cu noul coronavirus și așteptau rezultatele testelor. În ultima săptămână s-au înregistrat și 9 decese la pacienți COVID, toți cu diverse comorbidități, dar și 58 de cazuri externate. 

Datele prezentate miercuri, într-o videoconferință de presă au arătat că din cei 84 de pacienți internați,  66 erau pe secția de Boli Infecțioase (7 la Nefrologie) și 6 la Chirurgie ( unul la Obstetrică – Ginecologie și 5 la Ortopedie, dintre care 3 din județul Brașov). Totodată, la ATI figurează 12 pacienți în stare critică, dintre care 5 conectați la aparatele de respirație non-invazivă, dar niciunul intubat. 

În cazul pacienților suspecți, 2 cazuri sunt internate pe secția de ATI, iar 10 la Pneumologie, dintre care un copil (0 – 9 ani). 

Pacienții internați la Infecțioase COVID sunt majoritatea în stare gravă, a explicat directorul medical, dr. Roșu Mátyás, care a spus și că aceștia au nevoie de suplinire cu oxigen. 

Din fericire, nu avem probleme deosebite cu aceasta. Cât de cât ne descurcăm”, a spus medicul.

Tot acesta a vorbit și despre cele 9 decese înregistrate, dar și despre un alt caz, al unei femei în vârstă de 42 de ani, care a decedat la scurt timp după ce s-a vindecat de infecția cu SARS-COV-2. 

Cei 9 pacienți decedați au avut vârste între 60 și 84 de ani. Cauza deceselor a fost insuficiența respiratorie gravă, datorată pneumoniei COVID bilaterală. Toți au suferit și de diferite comorbidități. Au fost pacienți cu accidente vasculare cerebrale, cu infarct miocardic, cu stenturi, cu diabet zaharat. Aici aș mai prezenta un caz, al unei femei de 42 de ani, care a suferi de miastenia gravis (n.red. o boală autoimună neuro-musculară). A fost internată inițial la pneumologie. Ulterior, testul fiind pozitiv, pe 27 octombrie a primit rezultatul, s-a transferat la secția de Infecțioase. Acolo a fost tratată, între timp starea ei s-a tot agravat și a ajuns la secția de Terapie Intensivă. Pe data de 19 noiembrie i s-a făcut un test PCR de control care a ieșit negativ. Pacienta a decedat pe 22 noiembrie. Această pacientă nu intră în statistica celor 9 decedați pentru că am avut un test negativ, deși această infecție COVID i-a agravat starea. Este un caz la limită”, a spus dr. Roșu Mátyás. 

Bilanțul de miercuri al cazurilor de COVID-19 a arătat depistarea a încă 55 de cazuri noi în județul Covasna și a 9.739 la nivel național, din prelucrarea a 35.575 de teste. 

Cazuri active în județ sunt la această dată 832, pentru că din totalul de 3.893 de cazuri din județul Covasna, 2.959 au fost declarate vindecate, iar 102 sunt decese. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.