ACTUALITATE 20 ianuarie 2022

Raport SJU: 16 pacienți COVID și 5 persoane suspecte de infecție cu SARS-COV-2

de Iulia Drăghici - Taraș | 683 vizualizări

Niciunul dintre pacienții și suspecții COVID care sunt la spital nu este vaccinat 

Raportul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Covasna din 19 ianuarie, referitor la cazurile de COVID-19 tratate în spital informează că la ora 13:00, în grija medicilor de aici erau 16 pacienți confirmați la infecția cu noul coronavirus, dar și cinci suspecți de același diagnostic, persoane care încă așteptau rezultatele testelor PCR. 

Dintre cei cinci suspectați că ar fi infectați cu virusul SARS-COV-2, trei sunt izolați pe secția de Pneumologie și alți doi sunt în stare critică la ATI. 

Pacienții COVID confirmați sunt majoritatea, adică 12, pe secția de Boli Infecțioase COVID. 92% dintre cei de pe această secție sunt în stare gravă și au nevoie de suplinire cu oxigen. 

Alți trei pacienți sunt pe secția de Chirurgie COVID, unul la chirurgie generală și doi la ginecologie. 

Bilanțul spitalului arată că la Terapie Intensivă miercuri erau doi pacienți, niciunul intubat, dar ambii în stare critică, utilizatori de mască CPAP. 

Niciunul dintre pacienții COVID din Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe nu erau vaccinați, conform datelor furnizate de spital. 

În săptămâna 12 – 19 ianuarie s-au înregistrat 12 externări în rândul pacienților COVID. 

Tot în aceeași perioadă au fost, din păcate, și șapte decese care pot fi puse în legătură cu noul coronavirus. Este vorba despre trei femei și patru bărbați, cu vârste cuprinse între 34 și 80 de ani. Toți sufereau și de diverse alte afecțiuni, printre care hipertensiune arterială, insuficiență renală, obezitate și altele. 

Numărul pacienților COVID internați la SJU Covasna este în creștere ușoară, având în vedere că în urmă cu o săptămână aici erau 13 persoane diagnosticate cu noul coronavirus. 

Rata de răspândire COVID-19 la nivelul județului era miercuri de 1,75/1000, în creștere față de marți, având în vedere că în ultimele 24 de ore au fost raportate 63 de cazuri noi. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.