ACTUALITATE 11 septembrie 2016

Raliul Iași, podium pentru Szabó Csongor și Robert Maior

de Iulia Drăghici - Taraș | 330 vizualizări

Penultima etapă a Campionatului Naţional de Raliuri „Dunlop” 2016, Cotnari Rally, desfăşurat la Iaşi,  în perioada 8–10 septembrie, aduce pentru echipa covăsneanului Szabó Csongor locul secund în clasamentul Swift Sport Cup şi cel al clasei 9.

„A fost un raliu greu unde încă de la superspecială a apărut o problemă la maşină. Dintr-o dată nu am mai avut treapta a doua de viteză. Vineri dimineaţa, în service de 15 minute, am reuşit doar să găsim problema şi să o rezolvăm temporar. Am plecat pe prima buclă de vineri să nu cedeze iarăşi şi, surpriză, nu a cedat, dar deoarece am menajat maşina, ne-a costat mult timp. În service-ul de 30 de minute, băieţii s-au mobilizat şi au reuşit să schimbe cablul de la timonerie şi aşa am plecat în cursa de recuperare, o cursă dificilă, ţinând cont de adversarii valoroşi”, a declarat Csongor, continuând: „Ziua a doua am plecat cu gândul să încercăm imposibilul şi să atacăm însă, pe prima proba a zilei totul s-a terminat când ne-am răsucit. Am hotărât să ne concentram pe cealaltă specială a zilei, „Dobrovăţ”, care era şi Power Stage şi ne putea aduce puncte suplimentare. A fost foarte bine, ne-am simţit bine la Iaşi şi suntem mulţumiţi de rezultat. Aşteptăm nerăbdători Raliul Harghitei şi să revenim pe asfalt, unde clar mă simt mai bine”, a încheiat covăsneanul.

Cotnari Rally Iaşi 2016, penultima etapă din sezonul 2016 al Campionatului Naţional de Raliuri „Dunlop” s-a desfăşurat pe drumurile de macadam din judeţul Iaşi şi în mijlocul capitalei Moldovei, în zona Râpa Galbenă din Iaşi. Raliul a programat 9 probe speciale dificile şi interesante, unde fiecare abordare de viraj contează în lupta cu secundele. Raliul s-a desfăşurat pe o distanţă de 117 kilometri cronometraţi, împărţiţi în 9 probe speciale. La start s-au aliniat 55 de echipaje din toată ţara.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.