ACTUALITATE 1 iulie 2018

Raed Arafat inspectează zonele afectate de inundații din județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 4169 vizualizări

Secretarul de Stat în domeniul Situțiilor de Urgență a fost la Băcel și sâmbătă, dar a revenit și duminică de dimineață

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, a inspectat în noaptea de sâmbătă spre duminică, dar și duminică zona Băcel, grav afectată de inundaţiile din ultimele zile, informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Potrivit sursei citate, Raed Arafat a ajuns în judeţul Covasna în jurul orei 0,30 şi, împreună cu prefectul judeţului, Sebastian Cucu, şi alţi membri ai Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a analizat situaţia critică generată de ruperea digului de protecţie de pe Râul Tărlung, care a dus la inundarea mai multor case şi terenuri din localităţile Băcel şi Lunca Mărcuşului.

Un bilanţ privind situaţia efectelor provocate de fenomenele meteorologice la nivel naţional, postat pe pagina de internet a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, arată că în judeţul Covasna au fost evacuate în cursul zilei de sâmbătă peste 200 de persoane, respectiv 86 de persoane din localitatea Băcel, 109 persoane din Lunca Mărcuşului, 2 persoane din localitatea Cătruşa şi 21 de persoane din localitatea Tamaşfalău, care au fost cazate peste noapte la rude, la căminul cultural şi în şcoli.

În localitatea Sita Buzăului, trei case au fost afectate din cauza unei alunecări de teren.

Circulaţia rutieră este în continuare întreruptă pe DN 11B Târgu Secuiesc-Cozmeni, unde carosabilul s-a surpat pe o distanţă de câţiva metri în zona localităţii Valea Seacă, precum şi pe DJ 121 Târgu Secuiesc - Covasna, între localităţile Catalina şi Imeni, care a fost afectat de inundaţii.

Circulaţia feroviară pe secţia de cale ferată 403 Braşov - Întorsura Buzăului este întreruptă pe raza localităţii Budila, din judeţul Braşov, după ce podul feroviar din localitate a fost dărâmat de viiturile formate pe Râul Tărlung, a precizat, duminică dimineaţă, Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

Sursa: AGERPRES

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.