ACTUALITATE 15 septembrie 2017

Ráduly Botond Manó concertează la Festivalul Deliciilor Dulci

de Observatorul de Covasna | 2208 vizualizări

Concurentul care a impresionat jurații de la „Vocea României” cântă la Festivalul Kürtőskalács din Sfântu Gheorghe

Covăsneanul care a făcut senzație la concursul „Vocea României”, „Spiridușul” Ráduly Botond Manó, a confirmat participarea la Festivalul Deliciilor Dulci de la Sfântu Gheorghe. El va concerta duminică, 1 octombrie, de la ora 19:00, pe scena principală, amplasată în centrul reședinței de județ.

Sfârșitul de săptămână din perioada 29 septembrie – 1 octombrie se anunță a fi unul deosebit pentru cei care ajung în centrul municipiul orașului Sfântu Gheorghe. Pe lângă „valurile” de dulciuri cu care vor fi așteptați vizitatorii, de la cei mai buni kürtőskalács, la clătite și alte „dulcegării”, organizatorii promit și o serie de evenimente culturale speciale.

Printre acestea se numără prezența artistului Ráduly Botond Manó, cel care, în urmă cu o săptămână, impresiona toată România din fața micilor ecrane și întorcea toate cele patru scaune ale juraților de la „Vocea României”, probabil cel mai urmărit concurs de televiziune din țară.

„În anii precedenți, am organizat concursuri de kürtőskalács, dar au fost programe de o jumătate de zi. Anul acesta, am transformat evenimentul într-un festival. Iar un festival fără concerte și fără momente cultural-artistice nu este complet. Tocmai din acest motiv o să avem atât ansambluri populare, cât și artiști de renume, originari din Sfântu Gheorghe. Zöldi Lara, participantă la un concurs de talente din Ungaria, va concerta sâmbătă. Acum, revelația momentului este Ráduly Botond Manó, concurent la „Vocea României”. L-am invitat și a acceptat invitația noastră de a urca pe scena Festivalului Kürtőskalács, duminică, de la ora 19:00”, a declarat pentru Observatorul de Covasna vicepreședintele Consiliului Județean Covasna, Grüman Róbert.

Cântăreţul din Sfântu Gheorghe va evolua pe scenă împreună cu formaţia Muzikum.

Sărbătoarea Apei Minerale, integrată în Festivalul Deliciilor Dulci

Organizatorii precizează că „între 29 septembrie și 1 octombrie 2017, Piața Centrală a oraşului Sfântu Gheorghe ne va reuni, în toată diversitatea noastră, în jurul unor ispititoare arome dulci, şi ne vom bucura împreună de atmosfera de epocă, cu tot ce înseamnă ea – de la jocuri din secolul trecut, până la degustarea de ape minerale din zonă, pentru că, începând de anul acesta, Festivalul Aquarius, Sărbătoarea Apei Minerale, se integrează firesc în Festivalul Kürtőskalács”, arată site-ul oficial al evenimentului.

Totuși, evenimentul central al festivalului va fi concursul de preparat kürtőskalács. Înscrierile sunt deschise până vineri, 15 septembrie, inclusiv, pentru producători din județele Covasna, Harghita și Mureș.

„Concursul se adresează profesioniştilor; produsele înscrise în concurs vor fi evaluate de către un juriu de specialitate, care va acorda puncte atât pentru procesul de preparare, cât şi aspect şi gust. În prima zi, concurenţii vor prepara în mod exclusiv un cozonac secuiesc tradiţional, lung de 25 cm, acoperit cu un strat de zahăr caramelizat. În cea de a doua zi a concursului, participanţii vor prepara un kürtőskalács după o reţetă proprie, regândită într-un mod creativ”, transmit organizatorii.

Festivalul Deliciilor Dulci este organizat de Consiliul Judeţean (CJ) Covasna şi Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna.

Potrivit organizatorilor, programul complet al evenimentului va fi făcut public în cursul zilei de luni, pe site-ul oficial al festivalului www.kurtosfeszt.ro.

Iulia Drăghici

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.