ACTUALITATE 11 aprilie 2022

Radiografie ultramodernă la Spitalul din Târgu Secuiesc

de Diana Pantelimon | 987 vizualizări

Aparatul de radiografie ultramodern al Spitalului Municipal Târgu Secuiesc a primit săptămâna trecută licența și este gata de funcționare, au informat autoritățile.

Primăria din Târgu Secuiesc anunța în toamna anului trecut că aparatele medicale vechi ale spitalului au fost înlocuite cu echipamente digitale moderne, de ultimă generație.

Noul echipament include un aparat de radiografie modern, ecograf doppler, audiometru, dermatoscop digital și aparat EKG. Toate aparatele sunt deja în funcțiune, iar aparatul de radiografie tocmai a primit autorizația de funcționare“, au transmis vineri repezentanții primăriei, pe pagina oficială Facebook.

Săptămâna trecută, cu ocazia obținerii autorizației de funcționare a aparatului de radiografie, a fost organizată o vizită unde oficialitățile, printre care primarul Bokor Tibor, viceprimarul dr. Szilveszter Szabolcs și senatorul Fejér László Ödön, au putut vedea noile dispozitive ultramoderne.

Potrivit aceleași surse, noul echipament a costat aproape 3,2 milioane de lei și a fost finanțat de stat, de primărie și de sponsorii Skat Kart și Zarah Moden.

Totodată, autoritățile au anunțat că lucrările de renovare ale secției de chirurgie sunt spre final. Acestea speră că inaugurarea va avea loc la finele lunii aprilie.

Sursa foto: Facebook / Kézdivásárhely Önkormányzata/Primăria Târgu Secuiesc

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.