ACTUALITATE 1 noiembrie 2022

PUZ pentru un magazin Lidl în cartierul Simeria

de Iulia Drăghici - Taraș | 1318 vizualizări

Sunt în derulare demersuri oficiale pentru construirea unui magazin Lidl în Sfântu Gheorghe. Acesta ar urma să fie situat în cartierul Simeria, potrivit Planului Urbanistic Zonal (PUZ) adoptat recent de Consiliul Local. 

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Sfântu Gheorghe din 27 octombrie s-a aflat și proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Magazin «Lidl»”. Documentele aprobate de aleșii locali în unanimitate vizează o zonă situată între străzile Garoafei și Vânătorilor. 

Potrivit viceprimarului Tóth-Birtan Csaba, accesul spre viitorul magazin ar urma să fie construit dinspre zona străzii Gáll Lajos. 

Societatea comercială care dorește să construiască un nou magazin Lidl a dobândit folosința unui teren aflat între strada Garoafei și strada Gáll Lajos. Pe strada Gáll Lajos, încă pe partea respectivă în care se va asigura accesul nu este construit, dar sperăm că va fi construit cu concursul acestei firme. Prin această zonă studiată de 5,7 hectare, o suprafață de aproape un hectar, 0,99 hectare, este destinată construirii acestui magazin cu funcții de comerț, servicii și birouri”, a spus viceprimarul Tóth-Birtan Csaba în cadrul ședinței de joi. 

Referatul de aprobare anexat hotărârii arată că „necesitatea și oportunitatea investițiilor se justifică prin faptul că dezvoltarea economică și socială durabilă a localității este strâns legată de îmbunătățirea vieții și a nivelului de trai al locuitorilor municipiului”. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.