ACTUALITATE 2 octombrie 2020

Punerea în aplicare a două Mandate Europeane de Arestare

de Iulia Drăghici - Taraș | 1387 vizualizări

În zilele de 1 și 2 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Sfântu Gheorghe au acționat pe raza județului Covasna, ocazie cu care au pus în executare două Mandate Europene de Arestare emise de către autoritățile din Austria pe numele unei femei de 29 de ani și un bărbat de 22 de ani din județul Covasna.

Aceștia sunt căutați de către autoritățile austriece pentru infracțiuni contra patrimoniului.

Persoanele au fost identificate de polițiști și prezentate Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Brașov, respectiv Curții de Apel Brașov.

Față de femeie, instanța a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioada de 30 de zile, iar față de bărbat unitatea de parchet a dispus reținerea acestuie pentru o perioadă de 24 de ore urmând a fi urmând a fi prezentat Curții de Apel pentru a dispune măsuri legale în cauză.

Precizăm faptul că  reținerea pentru o perioadă de 24 de ore și controlul judiciar sunt măsuri preventive reglementate de Codul de Procedură Penală și nu pot înfrânge principiul prezumției de nevinovăție.

Sursa: Comunicat de presă IPJ Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.