ACTUALITATE 20 mai 2022

Punct de verificare a autorecenzării, în Piața Centrală din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1071 vizualizări

Autoritățile din Sfântu Gheorghe înființează, începând de vineri, 20 mai, un punct de verificare a autorecenzării. Acesta va fi situat în Piața Centrală și va funcționa până în 27 mai, zilnic între orele 10:00-18:00, iar duminică între orele 10:00-16:00. 

Primarul Antal Árpád a spus joi, într-o conferință de presă, că numărul de chestionare nevalidate de INS este în continuare mare, de peste 10% din totalul celor completate la domiciliu, atât la nivel național, cât și local. 

În continuare, procentul de chestionare nevalide este foarte ridicat. (...) Acesta este și motivul pentru care în centrul orașului vom amplasa un punct de verificare a validității chestionarelor. Rugămintea noastră este ca cei care încă nu au primit confirmare finală sau care au dubii, întrebări în legătură cu validitatea chestionarelor, să vină la acest punct. Vremea e frumoasă, parcul e frumos, să facă o scurtă plimbare. E o chestiune de câteva secunde. În cazul în care vor vedea că nu sunt valide chestionarele, le pot recompleta acolo cu ajutorul colegilor în câteva minute. Tot așa, rugămintea mea ar fi ca cei care doresc să completeze în următoarele șapte zile, să vină la punctele unde pot primi ajutor, pentru că și perioada de validare este de șapte zile și practic în cazul în care va afla că nu este valid sâmbăta viitoare, nu va mai avea posibilitatea să corecteze”, a declarat Antal Árpád, care a punctat și că în continuare sunt deschise și cele 10 puncte ARA (Auto-Recenzare Asistată) în oraș. 

Edilul a spus și că, potrivit celui mai recent raport al Institutului Național de Statistică (INS), din 17 mai, 36.360 de persoane, adică 70,9% din populația estimată a orașului Sfântu Gheorghe, au completat chestionarele de recensământ. Datele poziționează municipiul pe primul loc în țară în categoria reședințelor de județ. 

Sunt foarte mândru de faptul că de săptămâni bune orașul este pe locul I. Înseamnă că oamenii au luat în serios acest recensământ, ceea ce este un lucru foarte bun. Sper că și în săptămâna următoare ritmul va fi același și vom depăși 75%”, a mai declarat primarul.

Județul Covasna ocupă locul III pe țară, cu 61,2% rată de completare. 

Decizia de prelungire a termenului dedicat etapei de autorecenzare din cadrul Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor din 15 până în 27 mai a fost luată în 12 mai, „ca urmare a interesului crescut pentru autorecenzare manifestat de populaţie – peste 400.000 de chestionare completate zilnic, comparativ cu o medie de 120.000 de chestionare completate pe zi în perioada anterioară”, a informat INS într-un comunicat de presă.

Vizita recenzorilor în teren se va desfăşura în perioada 31 mai – 17 iulie 2022.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.