ACTUALITATE 8 decembrie 2016

PS Andrei, prezent la slujba de duminică de la Catedrala Ortodoxă

de Sever Ioan Miu | 375 vizualizări

Prea Sfințitul (PS) Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, va fi prezent la Sfânta Liturghie de duminică oficiată la Catedrala Ortodoxă din Sfântu Gheorghe, cu ocazia instalării preoților Ioan Marin și Mocanu Teodor.

Cum părintele paroh al catedralei Cristian Groza, fiind brașovean, s-a înscris la un concurs la parohia Stupinii Brașovului, s-a ivit un post vacant la Catedrală, după cum spune părintele Sebastian Pârvu. „Din păcate cu plecarea părintelui Cristian Groza, - spun din păcate, pentru că a fost un coleg foarte bun și ne-am sincronizat foarte bine ca muncă în echipă - (...) s-a scos la concurs postul vacantat. A câștigat postul părintele Ioan Marin, care până acum a fost preot în Băcel. Este un preot extraordinar, cu o voce superbă (...) și este noul paroh în catedrală. Pe un post administrativ (...) vine și părintele Mocanu Teodor, care a fost preot la parohia Ozun. Prea Sfințitul va veni pentru a instala cei doi preoți în noile posturi“, ne-a explicat părintele. „Se lărgește echipa, ceea ce ne permite posibilitatea de a ne extinde aria de activități. Există câteva programe la nivel de patriarhie care sunt implementate cu succes în toată țara - școala de creație, cercuri de cateheză, activități sociale (...)- toate aceste proiecte vrem să le extindem și la noi”, a adăugat preotul.

Catedrala Ortodoxă, paraclis episcopal

„La data de 14 noiembrie, Catedrala Ortodoxă din Sfântu a fost ridicată la rangul de paraclis episcopal. Asta înseamnă că ea crește ca gradație în structură și că PS Episcopul va fi prezent mai des în biserică. E un fapt care ne onorează. Am reușit să ne facem treaba, să înfrumusețăm lăcașul de cult și să facem o serie de schimbări, iar biserica e plină în fiecare duminică, toate acestea au contat ca puncte tari“.

Cadouri pentru copii, după slujba de duminică

La finalul slujbei de duminică, copiii prezenți vor primi cadourile pregătite pentru Sfântul Nicolae. Foarte multe cadouri nu au fost împărțite atunci în număr restrâns, din cauza prezenței reduse a copiilor la acea slujbă. „Acțiunea de a oferi cadouri este împletită cu slujba bisericii, ne dorim ca acești copii să crească în trăirea ortodoxă. În mod normal în fiecare duminică avem peste 60 de copii care participă la slujbă, se împărtășesc, deci cu siguranță vom avea cui să dăm cadourile“.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.