ACTUALITATE 7 februarie 2019

Protest la Sfântu Gheorghe împotriva Proiectului de Buget pe 2019

de Iulia Drăghici - Taraș | 2013 vizualizări

Covăsnenii ies în stradă pentru mișcarea „Nu negociem viața copiilor noștri și a adulților cu dizabilități”

Județul Covasna aderă la mișcarea națională de protest împotriva Proiectului de Buget pe anul 2019 propus de Guvern, „Nu negociem viața copiilor noștri și a adulților cu dizabilități”. Covăsnenii sunt nemulțumiți de măsurile propuse de Executiv, pentru că prevăd eliminarea alocării financiare la bugetul central a plății serviciilor sociale. Protestul este programat să aibă loc vineri, 8 februarie, între orele 10:00 – 13:00, în Piața Libertății din Sfântu Gheorghe, în zona fântânii arteziene.

Nemulțumirea protestatarilor se referă la Proiectul de Buget propus pe anul 2019 de Executiv, pentru că, potrivit unui comunicat de presă, „cheltuielilor pentru salariile asistenţilor personali, indemnizaţiile de creştere a copilului cu dizabilităţi, serviciile de protecţia copilului şi centrele pentru adulţi cu dizabilităţi le este alocat BUGET ZERO, fiind lăsate pe seama autorităţilor locale”.

Proiectul de buget, în forma sa actuală, lasă copiii şi adulţii cu dizabilităţi şi familiile lor fără garanţii şi în riscul de a nu mai avea acoperite nevoile de supravieţuire. (...) Subliniem faptul că acesta este un efort civic autentic, organizat în regim de urgenţă, în termen de două zile prin mobilizarea exemplară a părinţilor de copii cu dizabilităţi şi a adulţilor cu dizabilităţi din România”, arată comunicatul de presă transmis joi redacției OBSERVATORUL DE COVASNA, semnat de preşedintele Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi, Maria Mădălina Turza.

Un protest de amploare se anunță și la București, potrivit aceluiași document, care prevede totodată faptul că pe lângă Covasna, printre județele care s-au raliat protestului se numără Alba, Bihor, Botoșani, Constanța, Cluj, Hunedoara, Prahova, Gorj, Bacău, Vaslui, Dâmbovița, Sibiu, Dolj, Ialomița, Brăila, Timișoara și Buzău.

Protestul de la Sfântu Gheorghe este autorizat și, potrivit organizatorilor, sunt așteptați să participe asistenții personali ai persoanelor cu dizabilități din județ, respectiv toți cei care nu susțin Proiectul de Buget propus pentru anul în curs.  

Sursă foto: Arhivă. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.