ACTUALITATE 23 septembrie 2017

Protest: Aeroportul Brașov scoate oamenii în stradă

de Iulia Drăghici - Taraș | 3289 vizualizări

Acțiunea inedită are loc duminică seara în fața Prefecturii Brașov

Un protest, numit „Cu Trollerul la Aeroportul Brașov”, este  programat să aibă loc duminică, 24 septembrie, de la ora 18:00 în fața sediului Prefecturii Brașov. Participanții sunt așteptați să vină în centrul orașului cu bagaje de aeroport.

Acțiunea este coordonată de administratorii grupului online de pe Facebook, „Vrem Aeroport la Brașov”, și are scopul de a determina autoritățile locale și județene să grăbească proiectul de construcție al Aeroportului Internațional Brașov.

 „Zburdăm, zburdăm, zburdăm că nu zburăm! - Cam așa ar suna un cântec de protest dacă ar fi să ne adunăm să ne arătăm nemulțumirea (și o facem!) față de autoritățile locale, județene, naționale, care nu mai contenesc să ne ofere promisiuni că aeroportul se va face.

Vrei să-ți arăți nemulțumirea față de faptul că nu avem aeroport la Brașov? Hai cu un Troller (un bagaj din ăla cu roți, de-l tragi prin aeroport pe la alții prin oraș) la Prefectura Terminalul de Plecare definitivă Brașov, duminică la ora 18.00.

Zborul nostru la joasă altitudine trebuie să ofere turbulențe factorilor de decizie naționali și locali, pentru că prea liniștiți stau ei în scaunele lor. Să li se aprindă becul „puneți-vă centura de siguranță”, trebuie să înțeleagă că trebuie să facă demersuri urgente pentru ca Aeroportul Brașov să nu mai fie doar un vis. Un vis de care constant își bat joc și de care se folosesc doar în campania electorală”, arată mesajul postat de organizatori pe rețeaua de socializare.

Aproape 400 de persoane au confirmat online că vor participa, iar alte peste 2,2 mii de persoane sunt interesate de acțiunea de protest, conform datelor de pe Facebook.

Anul trecut, și autoritățile județene și locale din Covasna și-au manifestat oficial dorința de a participa cu fonduri în derularea proiectului de construcție a Aeroportului internațional Brașov – Ghimbav, însă nu par să fie noutăți în acest sens.

Actuala pistă din Ghimbav, care a început să se și degradeze, a fost predată în 21 mai 2014. În lucrare au fost investiți circa 25 de milioane de euro. Abia în decembrie 2016 au fost reluate procedurile legate de investiție. Până la finalizarea lucrării se estimează că vor fi necesari încă 70 de milioane de euro.

Sursă foto: Facebook, Vrem Aeroport la Brașov

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.