ACTUALITATE 4 februarie 2022

Propunere: un parc nou la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 2860 vizualizări

„Cu siguranță vor fi unii supărați că nu am făcut parcare acolo, dar cred că spațiile verzi din acest punct de vedere sunt mai importante”, a spus Antal Árpád

O propunere de a amenaja la Sfântu Gheorghe un parc va fi înaintată Consiliului Local, a anunțat joi, într-o conferință de presă, primarul Antal Árpád. Acesta va fi situat în spațiul neamenajat dintre străzile 1 Decembrie 1918 și Zefirului (din centru spre Gară). Edilul a precizat și că, dacă propunerea lui va fi acceptată, parcul va avea numele poetului maghiar Petőfi Sándor. Tot acolo va fi amplasată și o statuie a acestuia.  

Ideea amenajării acestui parc a venit de la cetățeni.  

În urma unei solicitări venite din partea societății civile, voi propune Consiliului Local ca în zona de pe strada 1 Decembrie, înainte de semafor, în fața blocurilor este o zonă verde, mai puțin amenajată să fie acolo un parc. O să îl denumim Parcul Petőfi Sándor. Va fi amplasată acolo și o statuie a lui Petőfi Sándor. Ideea a venit și de la faptul că vizavi de acest părculeț este statuia lui Arany János, iar relația dintre Petőfi și Arany a fost una foarte activă, au schimbat foarte multe scrisori, fiind contemporani. Și așa, în sfârșit, rezolvăm pe termen lung și soarta acelei părți din oraș. (...) Cu siguranță vor fi unii supărați că nu am făcut parcare acolo, dar cred că spațiile verzi din acest punct de vedere sunt mai importante”, a spus Antal Árpád. 

Urmează să înceapă demersurile pentru a întocmi documentația pentru proiectul de hotărâre, care va fi apoi propus spre aprobare Consiliului Local. 

Dacă aleșii își vor da acordul legat de investiție, intenția primarului este ca inaugurarea să aibă loc în 2023, pentru că, a spus Antal Árpád, Consiliul Județean Covasna a declarat 2022 și 2023 „Anii Petőfi Sándor”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.