ACTUALITATE 30 martie 2016

Propunere: Modernizarea DN 11, prioritate naţională

de Iulia Drăghici - Taraș | 966 vizualizări

În cadrul şedinţei de miercuri, organizată la nivelul Consiliului Judeţean Covasna, Cezar Olteanu, un consilier județean din Bacău a propus ca modernizarea Drumului Naţional 11 (E574), Braşov-Oneşti-Bacău, să devină o prioritate națională. Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, a propus în acest sens iniţierea unei petiții comune între consiliile judeţene din Bacău, Braşov şi Covasna, dar şi o strângere de semnături în unităţile administrativ teritoriale pe unde trece acest drum.

Cezar Olteanu a subliniat că modernizarea DN11 (E574), care va costa 175 de milioane de lei, este „un demers vital pentru comunităţile noastre. (...) Nu trebuie să fii mare specialist în dezvoltare comunitară ca să îţi dai seama că infrastructura are un loc hotărâtor în dezvoltarea comunităţilor. O infrastructură de calitate generează dezvoltare economică şi progres”, a spus consilierul judeţean băcăuan.

„Propunerea mea este ca cele trei consilii judeţene - Bacău, Covasna şi Braşov să aibă o petiţie comună în acest sens. (...) Noi, cel puţin judeţul nostru, iniţiem o strângere de semnături în unităţile administrativ teritoriale unde traversează acest drum: Chichiş, Ozun, Reci, Moacşa, Dalnic, Cernat, Târgu Secuiesc, Lemnia şi Breţcu”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor.

Consilierul din Bacău a explicat ce va presupune modernizarea acestui drum: „O simplă asfaltare nu înseamnă modernizare. Modernizare înseamnă creşterea capacităţii portante pentru trafic foarte greu, două benzi a câte 3,5 metri, acostament de 1,5 metri pe fiecare parte a drumului şi canalizare betonată pentru preluarea apelor pluviale pentru suprafaţă”.

Scopul iniţiativei consilierului judeţean din Bacău este cel de a convinge autorităţile române, cu ajutorul beneficiarilor direcţi şi indirecţi, să includă modernizarea acestui drum în bugetul din anul 2017.

Pe site-ul www.petitieonline.com, iniţiativa consilierului Cezar Olteanu, lansată în 17 decembrie 2015, a strâns circa 752 de semnături şi peste 40 de comentarii. „Cei care sunteţi de acord, vă cer, în calitate de cetăţeni să o semnaţi accesând acest site. Vouă, reprezentanţilor comunităţii, vă cer să semnaţi o scrisoare de susţinere”, a spus Cezar Olteanu în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean,Covasna.

Consilierul băcăuan a precizat că va înainta acest demers şi către autorităţile braşovene.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
rel, 31 martie 2016
In ce secol se asfalteaza drumurile din Sf.Gheorghe?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.