ACTUALITATE 9 februarie 2010

Proprietarii vor chirie de 25.000 de euro pe sediul Poliţiei Municipale

de Covasna Media | 197 vizualizări
Lucrările la noul sediu IJP Covasna sunt finalizate în proporţie de doar 25 – 30% 10feb2010-baniProprietarii clădirii de pe strada Ciucului unde funcţionează în prezent Poliţia Municipală Sfântu-Gheorghe solicită eliberarea clădirii care le-a fost retrocedată sau o chirie lunară de aproximativ 25.000 de euro, pe care poliţiştii nu o vor plăti însă, având în vedere cât de mare este. Comisarul şef Corneliu Câmpeanu, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna (IJP), a spus că au primit de la Bucureşti

Lucrările la noul sediu IJP Covasna sunt finalizate în proporţie de doar 25 – 30%

10feb2010-baniProprietarii clădirii de pe strada Ciucului unde funcţionează în prezent Poliţia Municipală Sfântu-Gheorghe solicită eliberarea clădirii care le-a fost retrocedată sau o chirie lunară de aproximativ 25.000 de euro, pe care poliţiştii nu o vor plăti însă, având în vedere cât de mare este.

Comisarul şef Corneliu Câmpeanu, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna (IJP), a spus că au primit de la Bucureşti aprobările pentru banii care ar urma să le revină pentru continuarea lucrărilor la noul sediu şi sunt cuprinşi în buget cu o sumă, dar până la finalizarea acestuia vor fi nevoiţi să ia măsuri pe termen limitat.

„Suntem într-o situaţie alarmantă, proprietarii fac presiuni la adresa noastră, a ministerului. Vom mai înghesui să eliberăm o parte din spaţiu, o variantă ar fi să ne aşezăm pe părţile construite de noi”, a spus Câmpeanu.

Şeful IJP spune că nu au cum să accepte o asemenea sumă, de 25.000 de euro pe lună, cu atât mai mult cu cât este vorba despre bani publici.

Construcţiile la noul sediu al IJP sunt finalizate în prezent în proporţie de 25%. Aici se vor construi clădirile pentru birouri, popotă, garaje, arest, şi imobilul va găzdui sub acelaşi acoperiş sediile IJP, Poliţia Municipală şi cea Rutieră, aflată acum în 3 clădiri diferite.

Valoarea totală a investiţiei la noul sediu este de aproape 50 de milioane de lei, din care s-au alocat până acum aproape 3,5 milioane şi există promisiuni privind alocarea de noi sume.

Pentru a se încadra în termenul de finalizare a lucrărilor, se estimează că pentru anul 2010 ar fi nevoie de 15.184.740 de lei, iar pentru anii 2011 şi 2012 încă 30 de milioane de lei.

Ana Sidon

Teme articol: chirie sediu politia
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.