ACTUALITATE 2 mai 2017

Promovabilitate de 63% la examenul de definitivat în învățământ în județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 975 vizualizări

Rezultatele finale la examenul de definitivare în învățământ, desfășurat în sesiunea aprilie 2017, arată că 63,07% dintre candidații din județul Covasna au fost declarați promovați, respectiv 41 din cei 65 care au susținut concursul au obținut medii peste 8.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Școlar Județean Covasna, trei dintre cele 23 de contestații depuse au fost rezolvate favorabil, astfel că procentul de promovare a crescut de la 58,46%, cât a fost inițial, la peste 63%.

„S-au prezentat toți cei 70 de candidați, dar cinci s-au retras pe parcurs. Sunt rezultate acceptabile. (...) Comparativ cu rezultatele obținute în anul școlar trecut, anul acesta avem rezultate mai bune, foarte aproape de media națională. În această perioadă, adică martie și aprilie, s-au făcut și pregătiri pentru candidați, de către Casa Corpului Didactic. Noi ne-am așteptat la un procentaj puțin mai mare, având în vedere că s-a schimbat și structura subiectelor, dar poate că pentru colegii noștri această schimbare nu a fost tocmai binevenită. Sperăm că anul viitor va fi mai bine. Nu de Inspectorat, ci de fiecare cadru didactic în parte depinde în ce măsură reușește să se pregătească”, a declarat pentru Observatorul de Covasna inspectorul școlar general al județului Covasna, Kiss Imre.

La nivel național, peste 3.500 de cadre didactice au promovat examenul de definitivat, primul pas spre a deveni profesioniști în învățământ. Procentul național de promovare a fost 66,9%. „Din totalul de 5.235 de candidaţi evaluați la proba scrisă, 3.502 candidaţi au reușit să obțină, în final, medii mai mari sau egale cu 8 și au promovat examenul. Din totalul celor 1.200 de candidaţi care au depus contestaţii, 167 au obținut medii peste 8 în urma soluţionării acestora și, implicit, statutul de promovat”, arată un comunicat de presă al Ministerului Educației Naționale.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.