ACTUALITATE 13 mai 2022

Proiectul ocolitoarei municipiului Sfântu Gheorghe este în grafic, spune primarul

de Iulia Drăghici - Taraș | 1137 vizualizări

Demersurile pentru construirea șoselei ocolitoare a municipiului Sfântu Gheorghe decurg conform graficului de lucru, spune primarul reședinței de județ, Antal Árpád. 

„Sunt la curent, pentru că în fiecare săptămână solicit un raport. (...) Pe de o parte a început procedura de decopertare în anumite porțiuni, pe de altă parte au început construcțiile de străzi alternative pentru utilajele agricole. (...) Îmbucurător este faptul că s-a semnat contractul, există un consorțiu de constructori, practic suntem în grafic, încă nu sunt întârzieri în proiect”, a declarat marți, într-o conferință de presă, primarul Antal Árpád. 

La începutul lunii martie, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov informa că proiectul pentru construirea Variantei de Ocolire a municipiului Sfântu Gheorghe a fost predat către asocierea de firme care se va ocupa inclusiv de construcție. 

Șoseaua va avea o lungime de 11,56 km și va costa peste 280 de milioane de lei, cu TVA.

Ocolitoarea va avea patru intersecții giratorii, astfel: la DN12, km 0+000, la km 3+268 pe DJ103B, km 8+032 pe DN13E și km 11+556 pe DN12. 

Totodată, vor fi realizate și trei pasaje: peste Calea Ferată 316 (Brașov - Ciceu - Deda – Războieni), care va avea lungimea totală de 355m; peste Calea Ferată 318 (Sfântu Gheorghe - Brețcu), cu lungimea totală de 355m; peste Calea Ferata 316 (Brașov - Ciceu - Deda – Războieni) și peste Râul Olt, cu  o lungime totală de 526m.

În lungul traseului propus vor fi amplasate 2 spații de servicii tip S1 (în fiecare dintre ele vor fi amenajate 25 locuri de parcare pentru autoturisme, 16 locuri de parcare pentru TIR și câte un corp cu toalete publice) precum și un centru de întreținere (la intersecția dintre DN13E și VOSFG) la km 7+950”, mai transmitea atunci DRDP Brașov. 

Lucrările vor dura aproximativ doi ani. 

Sursa foto: Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.