ACTUALITATE 30 mai 2022

Proiect de Sfântu Gheorghe: 360 de corpuri noi de iluminat stradal, cu becuri LED și telecomandă

de Iulia Drăghici - Taraș | 754 vizualizări

Două studii de fezabilitate, care vizează modernizarea iluminatului public din Sfântu Gheorghe, au primit joi aprobarea de la Consiliul Local. Este vorba despre eficientizarea sistemului de iluminat public pentru strada Lunca Oltului și reabilitarea iluminatului în mai multe zone ca: Ștrand, Simeria sud, Arena și Borvíz vest. 

Primul studiu de fezabilitate aprobat prin proiect de hotărâre în ședința de joi se referă la iluminatul din zona străzii Lunca Oltului. Este un demers care se ridică la peste 2,7 milioane de lei. 

Extinderea rețelei de iluminat public din strada 1 Decembrie până la Pârâul Arcuș vizează o lungime de 3.793 de metri, care include 93 de stâlpi de fier noi, de câte 9 metri înălțime și tot 93 de corpuri de iluminat cu LED, care vor avea becuri de 66,5, 67, 77 și 96 de wați și înlocuirea celor 70 de corpuri de iluminat existente, cu becuri cu LED-uri de 65 de wați. Toți stâlpii vor fi dotați cu telecomandă”, a explicat viceprimarul Tóth-Birtan Csaba joi, în ședința de Consiliu Local. 

Studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Reabilitare iluminat public pentru străzile cuprinse în zonele: Ștrand, Simeria sud, Arena și Borvíz vest” din municipiul Sfântu Gheorghe indică o valoare totală a investiției de aproape 3,7 milioane de lei.

E vorba de modernizare, dar și de extindere a iluminatului public, pentru că există zone unde în prezent nu este. Vor fi 17 străzi, respectiv vor fi instalați 197 de stâlpi de fier noi, cu becuri LED și telecomandă”, a mai spus viceprimarul. 

Nici în documentele aprobate, nici în cadrul ședinței nu s-au specificat și sursele de finanțare care vor acoperi aceste cheltuieli. În schimb, se precizează importanța demersului: „realizarea unui iluminat corespunzător determină în special reducerea cheltuielilor indirecte, reducerea numărului de accidente pe timp de noapte, reducerea riscului de accidente rutiere, reducerea numărului de agresiuni contra persoanelor, îmbunătățirea climatului social și cultural prin creșterea siguranței activităților pe durata nopții”, potrivit textului scris în referatul de aprobare. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Rad Rad, 31 mai 2022
era arhisuficient 20-30W ca tot plingeau de valoarea facturii
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.