ACTUALITATE 1 martie 2017

Programul YEP a fost finalizat de 32 de tineri din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1007 vizualizări

Rezultatele programului YEP – Youth Education Program, implementat la Sfântu Gheorghe în perioada ianuarie 2016 – martie 2017, arată că 32 de tineri de la şase licee din reşedinţa de judeţ au încheiat cu succes toate etapele prevăzute de acest proiect.

Împărţiţi în şapte echipe şi având tot atâţia mentori, tinerii au realizat în cadrul proiectului peste 800 de ore de voluntariat şi au implicat peste o mie de covăsneni de toate vârstele în cadrul celor 24 de microproiecte create şi implementate.

Scopul definit al YEP a fost „dezvoltarea și implementarea unui program inovativ, un proces de implicare, responsabilizare și educare civică tinerilor”.

Valoarea totală a programului a fost de 66.300 de lei, din care finanțare nerambursabilă 59.000 de lei, restul fiind evaluarea muncii voluntare efectuate în cadrul proiectului. Programul a fost finanțat de către Fondul de Inovare Civică și Consiliul Județean Covasna.

Potrivit coordonatorilor de la Asociaţia „Turul Madar” din Sfântu Gheorghe, în cadrul proiectului tinerii au fost învăţaţi cum să propună, să creeze şi să implementeze proiecte. În luna decembrie, participanţii au luat parte la o gală de premiere, iar în februarie au închis programul printr-o tabără de dezvoltare personală desfăşurată la Sovata.

Chiar dacă proiectul YEP se declară oficial închis, o parte dintre participanţii la proiect au format un grup de inițiativă în cadrul Asociației, iar acesta este coordonat de Bálint Erzsébet. Tinerii se vor întâlni periodic şi vor dezvolta diferite acțiuni de tineret în favoarea comunității. Potrivit coordonatorilor, înscrierile în cadrul acestui grup de iniţiativă sunt deschise pentru oricine, chiar şi pentru persoanele care nu s-au implicat în programul YEP.

„Pentru mulţi dintre tinerii care au participat, programul a însemnat posibilitatea de a-şi învinge anumite temeri. (...) În urma acestuia, putem să spunem că această comunitate din Sfântu Gheorghe beneficiază de tineri instruiţi, care se implică în problemele comunităţii, iar asta este foarte important”, ne-a spus preşedintele Asociaţiei „Turul Madar”, Furus Levente.

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.