ACTUALITATE 28 martie 2019

Programul „Un pom pentru generația viitoare” revine

de Iulia Drăghici - Taraș | 462 vizualizări

În fiecare primăvară, sute de răsaduri ajung în toate zonele județului

Fundația Comunitară Covasna începe distribuția de răsaduri de pomi fructiferi, în cadrul unei noi ediții a programului „Un pom pentru generația viitoare”.  

Informațiile concrete, despre localitățile și numărul de bucăți de răsaduri care vor fi distribuite, vor fi făcute publice săptămâna viitoare, spun coordonatorii programului.

De fiecare dată încercăm să ajungem în cât mai multe sate care să beneficieze de aceste distribuiri de pomi fructiferi. Vedem și tineri și bătrâni, dar mai ales la bătrâni vedem această bucurie a oamenilor, mai ales că sunt pomi autohtoni și le aducem amintiri din copilărie, gustul fructului de altădată. Fiecare familie primește 3 pomi. Este foarte important ca acești pomi să fie îngrijiți pentru ca într-adevăr să poată beneficia și de fructele lor”, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, directorul executiv al Fundaţiei Comunitare Covasna, Bereczki Kinga.

Programul a fost lansat în urmă cu 6 ani, iar primul an a fost de probă. Atunci, 175 de pomi au fost trimiși în localitatea Herculian.  Până în prezent s-au distribuit peste 16.000 de pomi, iar până la finalul programului, adică după 10 ani, coordonatorii își doresc să ofere aproximativ 40.000 de răsaduri tradiționale de pomi fructiferi, nemodificate genetic.

Distribuția se face uniform, pe zone: Târgu Secuiesc, Baraolt, Sfântu Gheorghe, Întorsura Buzăului și Covasna. Anual, în fiecare zonă ajung peste 800 de răsaduri gratuite.

Programul are ca scop atât revitalizarea livezilor şi soiurilor tradiţionale aflate pe cale de dispariţie, cât şi promovarea unei alimentaţii sănătoase şi a unei atitudini responsabile faţă de natură.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.