ACTUALITATE 9 iulie 2021

Programări la donarea de sânge din Sfântu Gheorghe prin aplicație mobilă

de Iulia Drăghici - Taraș | 3424 vizualizări

CTS Covasna este pe lista de centre partenere, iar covăsnenii care vor folosi aplicația vor avea mai multe beneficii 

Donatorii de sânge au posibilitatea, începând din această săptămână, să se programeze la Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) din Sfântu Gheorghe prin intermediul unei aplicații mobile. BloodDoChallenge vine cu mai multe beneficii. 

Am implementat o aplicație, BlooDoChallenge. Se poate descărca pe telefonul mobil indiferent de sistemul de operare. (...) Donatorii se pot înrola prin aplicație și programa, astfel încât să nu mai stea la cozi. (...) În egală măsură, prin aceeași aplicație, din momentul în care se vor înrola suficienți donatori, vom putea să facem campanii pentru grupe de sânge, când sunt diverse nevoi, ca de exemplu operații. Putem solicita țintit donatorii pentru o anumită grupă care e necesară în momentul acela”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, coordonatorul CTS Covasna, dr. Andy Rosin. 

Coordonatorul Centrului de Transfuzie Sanguină din Sfântu Gheorghe ne-a mai spus și că aplicația este bilingvă (română, maghiară). 

În plus, pe lângă faptul că cei care se vor programa în sistem vor avea prioritate la donare, vor exista și diverse alte beneficii, ca de exemplu posibilitatea de a primi o cafea, sau pe viitor poate chiar o carte, la una din cafenelele din orașul Sfântu Gheorghe, cu ajutorul unui cod unic QR generat de unul din membrii personalului centrului de transfuzie sanguină. 

Aplicația este creată de patru voluntare de la un liceu din Oradea. Detalii despre proiect și cum se poate folosi sistemul sunt pe site-ul https://bloodochallenge.com/

Continuă și colectele mobile la nivelul județului Covasna 

La începutul săptămânii, Centrul de Transfuzie Sanguină a avut o nouă colectă mobilă la Spitalul orășenesc din Întorsura Buzăului, acțiune care s-a bucurat de succes, prin faptul că peste 40 de donatori s-au prezentat la eveniment. 

Astfel de acțiuni vor mai urma și în alte localități, iar primele două pe listă, pentru perioada următoare, sunt comuna Barcani și orașul Baraolt, ne-a mai spus Andy Rosin. 

Centrul de Transfuzie Sanguină Covasna a fost prezent, din nou, la o colectă mobilă și în județul Brașov, în orașul Victoria. 

Coordonatorul CTS Covasna mai spune și că, din fericire, ritmul de donare în județ este încă unul bun, de 10 – 15 donatori de zi, dar nevoia de sânge este permanentă.

Donarea de sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină din Sfântu Gheorghe, din strada Bánki Donát, se poate face de luni până vineri, între orele 8:00 – 12:00. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.