ACTUALITATE 26 octombrie 2016

Program-pilot. Masă caldă pentru elevi și preșcolari

de Covasna Media | 664 vizualizări

Copiii din 50 de școli din România vor primi o masă caldă, în cadrul unui proiect-pilot anunțat astăzi de premierul Dacian Cioloș.

„Am ales câteva unități de învățământ care sunt în acest program, din zone diferite, din medii sociale diferite, tocmai pentru a vedea în ce fel putem face eficient acest program. Dacă după anul școlar 2016-2017 acest proiect pilot confirmă, obiectivul este ca el să fie lărgit apoi la nivelul întregii țări și să combinăm cumva programul Fructe în şcoli cu Laptele şi Cornul, mai adăugând nişte resurse financiare pentru a putea oferi o masă caldă în şcoli sau un pachet alimentar”, a spus Dacian Cioloș, la începutul ședinței de Guvern.

Scopul acestui proiect-pilot este de a stimula accesul copiilor la educație și pentru a stimula prezența elevilor și preșcolarilor la școală sau la grădiniță.

Dacian Cioloș a făcut și un apel la autoritățile locale să se implice în acest proiect.

„Guvernul vine cu această iniţiativă, inclusiv cu un sprijin financiar, dar sunt convins că fără implicarea autorităţilor locale, a inspectoratelor şcolare, a unităţilor de învăţământ, a conducerii unităţilor de învăţământ respective, acest program nu are cum să reuşească, pentru că trebuie amenajat acolo un minim de infrastructură de primire în care copiii să poată să servească masa. Eu sper să-i putem încuraja pe toţi cei care îşi doresc să-şi vadă copiii la şcoală să se implice în acest proiect”, a spus premierul.

(digi24.ro)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.